Acció de la PAHC Bages per reclamar un lloguer social per a una ciutadana a Manresa

La plataforma denuncia que el BBVA vol desnonar el 14 de setembre vinent una dona que viu amb dos fills de 16 i de 20 anys en un pis ocupat

Reclama que, per Llei, li ha de proporcionar un lloguer social i retreu que el banc fuig d'estudi dient que l'habitatge ja no és seu

Acció de la PAHC davant del BBVA del Passeig, aquest dijous

Acció de la PAHC davant del BBVA del Passeig, aquest dijous / PAHC Bages

Gemma Camps

Gemma Camps

La PAHC Bages ha organitzat una acció, aquest dijous al matí i migdia, davant del BBVA del passeig de Pere III de Manresa per reclamar que doni un lloguer social a una ciutadana que volen desnonar el proper 14 de setembre vinent. Una quarantena de membres de la plataforma han empaperat amb adhesius la façana del banc i tambe parets de l'interior, i s'han estat un parell d'hores davant l'entrada amb una pancarta on deia "BBVA ens voleu sense cas. Exigim un lloguer social per l'Iklaas".

L'afectada és diu Iklaas Lafari, té 40 anys i viu amb dos fills de 16 i 20 anys. Segons han explicat fonts de la PAHC, va haver de marxar de casa seva perquè no podia pagar la hipoteca i va ocupar un pis. El primer desnonament d'aquest habitatge el va poder aturar la plataforma, que intentarà el mateix amb el que hi ha previst el setembre, anuncia.

Denuncia que, "per Llei, el banc està obligat a oferir un lloguer social" a la dona, però que s'excusa dient que aquest pis ja no és de la seva propietat, que l'ha venut juntament amb altres actius a la immobiliària Haya Real State. La PAHC s'ha posat en contacte amb aquesta i explica que ha rebut com a resposta que el pis continua sent del BBVA. En qualsevol cas, fan notar les fonts de la plataforma, en el cas que el BBVA l'hagués venut realment a Haya Real State, afirmen que igualment és propietari d'un 20% de les accions de la immobiliària, amb la qual cosa l'habitatge en qüestió seria també responsabilitat seva. Al seu entendre, el que està fent és "passar la pilota" per treure's de sobre el problema.

Regió7 ha contactat amb el BBVA per conèixer la seva versió, sense èxit.

La PAHC ha desplegat una pancarta a l'entrada del BBVA del Passeig i ha enganxat adhesius a fora i a dins

La PAHC ha desplegat una pancarta a l'entrada del BBVA del Passeig i ha enganxat adhesius a fora i a dins / Gemma Camps