La Generalitat prepara un accés nou cap al nord des del polígon els Trullols

Territori anuncia una inversió d’1,5 milions per fer més àgil la connexió entre la ciutat i la C-55 en aquest punt

L'enllaç aboca els conductors a una gran rotonda que no és gens intuïtiva i ue no permet anar en direcció nord

L'enllaç aboca els conductors a una gran rotonda que no és gens intuïtiva i ue no permet anar en direcció nord / MIREIA ARSO

Jordi Morros

Jordi Morros

El departament de Territori de la Generalitat ha adjudicat el contracte per redactar el projecte que ha de dissenyar la millora de l’enllaç de la ronda de Manresa, la C-55, amb la rotonda que va cap al polígon dels Trullols passant per davant de la comissaria dels Mossos i el Carrefour per un cantó, i la carretera del Pont de Vilomara, cal Gravat i l’Hospital de Sant Joan de Déu per l’altra.

És el primer pas que fa el departament de Territori per polir la connexió en aquest punt. Té previst invertir-hi un milió i mig d’euros amb l’objectiu d’endreçar un nus de comunicacions complicat, i a més a més generar un ramal en sentit nord. Ara no hi és.

De moment, però, aquest agost s’ha adjudicat la redacció del projecte per un valor de poc més de 73.000 euros. Ho farà la firma d’enginyeria barcelonina Parma, que a partir d’ara té mig any per proposar com es podria millorar l’enllaç.

Parma està especialitzada en el disseny de projectes i en l’assistència en la construcció d’infraestructures. Té delegacions a Madrid i Lleida i recentment també ha guanyat el concurs per dur a terme els accessos a l’aeroport de Saragossa.

Visita de la consellera Capella

La inversió a la ronda de Manresa la va anunciar la setmana passada la consellera de Territori del govern, Ester Capella, durant una estada a la ciutat per visitar les obres de la passera per a vianants i ciclistes que passa per sobre, precisament de la ronda de la C-55. Són pocs metres més enllà de l’enllaç on s’actuarà.

El punt de connexió entre la ronda i els Trullols té diverses problemàtiques. Aboca de seguida els conductors a una rotonda que no és gens intuïtiva i a la qual s’hi va a parar de cop sense massa marge per maniobrar.

A la dreta es trenca cap els Trullols. Més a l’esquerra cap es va en direcció a la carretera del Pont de Vilomara tot i que cal anar alerta perquè també hi ha un carril d’incorporació dels vehicles propvinents dels Trullols.

Si es continua encara més cap a l’esquerra hi ha el ramal en direcció a la població d'El Pont de Vilomara i al polígon de Bufalvent, amb la precaució que també poden circular cotxes procedents del la carretera del Pont o el sector de l’Hospital Sant Joan de Déu.

La rotonda emb Els Trullols al fons

La rotonda emb Els Trullols al fons / Mireia Arso

Finalment hi ha l’opció d’anar cap a la ronda en direcció a Sant Vicenç de Castellet. El que no hi ha és la possibilitat d’incorporar-se a la mateixa ronda però per anar en direcció nord, cap a Berga. Actualment s’ha de passar pel polígon industrial de Bufalvent per fer-ho o bé anar agafar la carretera de Viladordis.

Inversions de Territori

Durant la seva estada a Manresa la consellera Capellas va anunciar que a part de la passera de la C-55, que s’inaugurarà l’octubre, també es destinaran tres milions per millorar el pont de Sant Francesc i la carretera que va al Xup. Juntament amb la millora de l’enllaç de la C-55 amb el polígon dels Trullols, són actuacions que han de permetre «cosir i recosir les fractures de la ciutat».

Per la seva part l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, va destacar que «cal desfer tots els nusos perquè la circulació sigui més intuïtiva». Ara no ho és, i encara menys per qui no es conegui la zona.

A l'entrada de l'enllaç s'ha 'anar amb precaució i sovint hi ha cues

A l'entrada de l'enllaç s'ha d'anar amb precaució i sovint hi ha cues / Mireia Arso

Un cop el projecte de millora estigui redactat, s’haurà d’iniciar el procediment per adjudicar les obres. De moment, no hi ha data.

Subscriu-te per seguir llegint