Festa Major de Manresa

El castell de focs il·luminarà l’Agulla de nou

L’espectacle piromusical estarà dedicat a un sol grup de música de renom internacional

Espectacle piromusical a l’Agulla l’any passat  | ARXIU/ OSCAR BAYONA

Espectacle piromusical a l’Agulla l’any passat | ARXIU/ OSCAR BAYONA / Helena Carbonell Aurín. manresa

Helena Carbonell

Helena Carbonell

L’espectacle piromusical tornarà a il·luminar Manresa des del parc de l’Agulla el diumenge de festa major a les 10 de la nit. En l’edició d’enguany, l’empresa encarregada de l’espectacle serà la pirotècnia Tomàs, que pren el relleu a la pirotècnia Peñarroja que feia més de trenta anys que treballava a Manresa, tant en festes majors com en la fira mediterrània.

Segons el president de l’associació Manresa de Festa, Joan Orriols, tot l’espectacle estarà dedicat a un grup de música en concret. «No puc avançar quin és per no esguerrar la sorpresa, però puc dir que no és un grup català ni espanyol i que és molt conegut arreu del món», revela Orriols.

Com és habitual, és previst que el piromusical tingui una durada d’uns quinze minuts. L’empresa que s’encarrega del muntatge començaran a instal·lar els focs el mateix dia al matí i és previst que a mitja tarda ja estigui tot preparat.

Orriols considera que «el piromusical és de llarg l’esdeveniment més multitudinari de la Festa Major de Manresa perquè atrau unes 25.000 persones a l’entorn de l’Agulla». Per aquest motiu, Orriols creu que «és un espectacle que s’ha de preparar molt bé».

La pirotècnia Tomàs es va fundar fa 29 anys a Benicarló, a la província de Castelló a la Comunitat Valenciana. Des de llavors, han ofert espectacles de primer nivell que es caracteritzen per la innovació.