L'acte dels moviments independentistes i d'esquerra de Manresa lligat a la Diada tindrà lloc el 8 de setembre

Serà a les 7 de la tarda, a la Plana de l'Om, amb el lema Defensem la terra, tornem a la lluita!

Organitzat per la CUP, Endavant, Arran, SEPC i COS, comptarà amb Bernat Lavaquiol, portaveu de la campanya Stop JJOO, i la diputada Laia Estrada

Bernat Lavaquiol (a l'esquerra), portaveu de STOP JJOO a la Seu

Bernat Lavaquiol (a l'esquerra), portaveu de STOP JJOO a la Seu / ACN

Redacció

La CUP (Candidatura d'Unitat Popular), Endavant (organització socialista d'alliberament nacional), Arran (organització juvenil de l'esquerra independentista), SEPC (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans) i COS (Coordinadora Obrera Sindical) a Manresa celebraran el proper divendres 8 de setembre un acte en el marc de la Diada de l'11 de setembre, a les 7 de la tarda, a la Plana de l'Om, sota el lema Defensem la terra, tornem a la lluita!. Comptarà amb la participació de Bernat Lavaquiol, portaveu de la campanya Stop JJOO, i pretén posar en qüestió el model de país pel qual s'està apostant des de les institucions, amb els grans esdeveniments i el turisme de masses com a pilars. Inicialment també s'havia anunciat la participació de la sallentina Anna Gabriel, exdiputada de la CUP, però finalment hi assitirà en lloc seu la diputada cupaire Laia Estrada.

Els organitzadors consideren que aquest model va en contra del país perquè destrueix el teixit social, precaritza les condicions laborals i malmet el territori, i que cal plantar-li cara a través de campanyes i mobilitzacions, com les celebrades a Tarragona contra el Hard Rock o a la Seu d'Urgell contra els JJOO del Pirineu.

Així matex, creuen que l'activació social a què ha de dur (i ja està duent) l'oposició i la lluita contra el model actual, és d'on ha de sorgir un altre model de país. Un model que no estigui constantment a l'expectativa de grans inversions de capital estranger o de les masses de turistes que arribin per consumir, sinó que sorgeixi de les pròpies potencialitats del territori i n'enforteixi la seva cohesió i entorn. Al seu entendre, només un model endogen, basat en el retorn social, és capaç d'enfortir i de fer avançar el país, alhora que preservi la natura i els recursos per a les generacions futures.