La Comissió 11 de Setembre, que aquest any està formada pel Consell de la República, la CUP, ERC, Junts per Catalunya, Òmnium Bages-Moianès i Poble Lliure, organitza el diumenge 10 de setembre la catorzena edició de la Marxa de Torxes per la Independència a Manresa. La marxa sortirà de la plaça Neus Català i Pallejà (Crist Rei) a 2/4 de 9 del vespre, i recorrerà el passeig de Pere III, plaça Sant Domènec, Plana de l’Om i Sant Miquel. La colla castellera Tirallongues aixecarà un pilar en l’arribada a la plaça Major. La marxa comptarà també amb la participació de músics de carrer.

 El parlament de l’acte anirà a càrrec d’Antoni Infante, membre de Decidim! Plataforma pel dret a decidir del País Valencià, convidat per la Comissió 11 de Setembre en el context d’una marxa que vol reivindicar l’amnistia i el dret a l’autodeterminació, fer públic el rebuig a l’auge de l’extrema dreta, i mostrar la solidaritat amb el País Valencià en un moment greu, a causa de l’arribada al govern de la Generalitat del PP i VOX. Andalús de naixement i amb àmplia experiència sindical, Infante és membre fundador de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià i treballa a favor de la sobirania, la independència, el socialisme i l’equiparació de gènere.

 El cartell d’aquesta catorzena edició és obra de l’artista santfruitosenca Clara Oliveres i les torxes es podran adquirir des d’una hora abans de l’inici de la marxa, al preu de 4 euros.

 Cal recordar que l’any passat no es va fer marxa de torxes a Manresa, perquè es va considerar que no hi havia prou consens entre partits i entitats organitzadores, i es va substituir per l’Acte Cívic per la Llibertat organitzat per Òmnium a la plaça Major.

Cartell de la 14a edició de la Marxa de Torxes per la Independènca Clara Oliveres