La tiktoker manresana Shalana Rodríguez presentarà «Déu n'hi do!» a RTVE Catalunya

L'espai s'estrena a la cadena com una aposta per "promoure i difondre l'ús del català correcte i genuí" a través de l'humor

El programa s'emetrà els caps de setmana a partir del 17 de setembre

La tiktoker manresana amb l'equip que completa la programació de la nova temporada de RTVE Catalunya

La tiktoker manresana amb l'equip que completa la programació de la nova temporada de RTVE Catalunya / RTVE

Alba Díaz

Alba Díaz

La tiktoker manresana Shalana Rodríguez presentarà 'Déu n'hi do', el nou programa de RTVE Catalunya. Es tracta d'una de les novetats en la programació en català de la cadena per aquesta temporada, que enguany comptarà amb el debut de la manresana.

"'Déu n'hi do' és un programa on intentem promoure i difondre l'ús del català correcte i genuí i ho fem amb un toc d'humor perquè no sigui tan avorrit", ha explicat la tiktoker durant la presentació de la programació, que s'ha dut a terme aquest dijous a la Casa Seat de Barcelona.

En declaracions a Regió7, Rodríguez ha puntualitzat que es tracta d'un "programa dinàmic, fresc i molt necessari pel català". En total, el projecte compta amb 52 píndoles de 5 minuts que s'emetran els caps de setmana a partir del 17 de setembre, a RTVE Catalunya, però també tindran una presència important a les xarxes socials de la cadena.

"És una aposta per proposar solucions a barbarismes, anglicismes, frases fetes..." afegeix la manresana, que durant el juliol va enregistrar material pel programa als carrers de l'àrea metropolitana de Barcelona, on va fer entrevistes a peu de carrer "preguntant a la gent coses sobre la llengua".

"La majoria encertava de tant en tant" diu Rodríguez, tot i que defensa que "escolliem paraules i expressions rebuscades". La tiktoker assegura que el programa "inclou molts moments divertits", i que ja té ganes "de conèixer el feedback de la gent".

Qui és Shalana Rodríguez?

La manresana es va fer popular a TikTok (@shalanazzz) per penjar vídeos cantant al cotxe, però al seu compte dins la plataforma de vídeos curts també comparteix una sèrie de clips divulgatius on exposa castellanismes i ensenya la forma correcte d'utilitzar la llengua. El seu perfil ja compta amb 51 mil seguidors.