Junts Manresa afirma que els partits del govern no comparteixen ni model de país ni el de ciutat

Ramon Bacardit fa una crida a participar als actes reivindicatius de la Diada

Ramon Bacardit, portaveu del Grup Municipal de Junts per Manresa a l'Ajuntament

Ramon Bacardit, portaveu del Grup Municipal de Junts per Manresa a l'Ajuntament / ARXIU/OSCAR BAYONA

Redacció

El govern de Manresa és menys catalanista que el de l’anterior mandat, i està format per partits que no comparteixen ni model social a nivell de país ni model socioeconòmic a nivell de ciutat.

És la reflexió que fa el portaveu del Grup Municipal de Junts Manresa, Ramon Bacardit, amb motiu de la Diada. Junts va ser als últims governs de Manresa juntament amb Esquerra. Ara el forma Esquerra, PSC i la plataforma Impulsem.

Segons Junts, la manca de confluència i lògica del govern «tripartit sorgit de la voluntat de l’actual alcalde de tenir un mandat tranquil», es farà evident aquesta Diada, quan a l’acte institucional no hi assistirà el PSC, tal com ha fet els darrers anys.

Segons l’opinió de Bacardit, «és una veritable llàstima que aquests partits no hagin estat capaços d’acordar ni tan sols unes bases d’actuació en el tema nacional o, millor dit, que Esquerra Republicana no hagi estat capaç, un cop més, d’acostar el PSC a posicions de defensa del nostre país».

En una nota pública, Junts Manresa també afirma que «la decadència econòmica i social que patim Manresa es deu a les males polítiques que hem fet en els darrers 30 anys» i també «a l’espoli fiscal que tenim cada any i a les polítiques que l’estat espanyol du a terme a propòsit».

Per això la formació liderada per Bacardit fa una crida a participar als actes reivindicatius de la Diada.

«Malgrat el desànim, el país continua tenint els mateixos reptes i amenaces dels darrers 300 anys en tots els flancs: en l’àmbit polític, econòmic, social i cultural. Seguim tenint l’amenaça de la nostra desaparició», assegura.