La Cova cercarà respostes a la situació crítica del planeta en el segon simposi dels Exercicis

Se celebrarà cada dos anys

Participants en la primera edició del simposi, l’any passat | ARXIU/JESUÏTES

Participants en la primera edició del simposi, l’any passat | ARXIU/JESUÏTES / Gemma Camps. manresa

Gemma Camps

Gemma Camps

Coincidint amb els 500 anys de l’arribada i estada de sant Ignasi a Manresa, l’any passat, la Companyia de Jesús va organitzar al Santuari de la Cova un simposi internacional sobre els Exercicis espirituals. Tot i que, a priori, havia de ser una activitat puntual, ha fet el salt a un esdeveniment biennal. La propera edició tindrà lloc l’any vinent. En aquesta ocasió, cercarà respostes a la situació crítica del planeta a través dels Exercicis.

El segon Simposi Internacional sobre els Exercicis espirituals, en aquest cas centrat en la conversió ecològica, tindrà lloc del 10 al 16 de juny del 2024 a la Cova de Sant Ignasi, organitzat pel Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana de la Cova i l’Escola Ignasiana d’Espiritualitat (EIDES).

Durant cinc dies, hi haurà ponències matinals i de reflexió personal, i en grup i assemblea a les tardes. Els ponents que hi intervindran han estat elegits dels diferents continents perquè la trobada possibiliti una mirada compartida sobre el món i com els Exercicis poden ser un mitjà de conversió i de transformació de la consciència per respondre a la situació crítica del planeta.

De manera presencial, el simposi s’adreça a acompanyants i directors de Centres d’Espiritualitat i Cases d’Exercicis; en format en línia, està obert a tothom qui hi vulgui participar. A partir d’una xarxa internacional, es podrà seguir sincrònicament o asincrònicament des de centres de diversos països que organitzin localment la trobada. Un cop acabat, s’ofereix l’oportunitat de fer vuit dies d’Exercicis sota la clau de la conversió ecològica en dos grups lingüístics, en espanyol i anglès.

Més de 80 participants

L’edició de l’any passat va aplegar més de 80 persones de 27 països del món al Centre Internacional d’Espiritualitat Ignasiana de la Cova de Sant Ignasi, i més de 200 van seguir les ponències en línia.