La Cova i la Seu de Manresa reben prop de 2.000 visitants al mes aquest estiu

Els dos principals reclams turístics de Manresa atrauen cada vegada més públic internacional

La basílica de la Seu de Manresa vista des del Pont Vell en una imatge d’arxiu  | ARXIU/ G.C.

La basílica de la Seu de Manresa vista des del Pont Vell en una imatge d’arxiu | ARXIU/ G.C. / H.C.A. mANRESA

Helena Carbonell

Helena Carbonell

La basílica de la Seu de Manresa i la Cova de Sant Ignasi són dos dels principals atractius turístics de la capital del Bages. Ambdós han tancat la temporada d’estiu amb molt bones xifres de visitants, tant de turistes locals com d’internacionals, que, com han explicat els seus responsables, superen les registrades l’estiu passat.

Façana principal de la Cova de Sant Ignasi  | ARXIU/ MIREIA ARSO

Façana principal de la Cova de Sant Ignasi | ARXIU/ MIREIA ARSO / H.C.A. mANRESA

La basílica de la Seu de Manresa va rebre el juny 2.044 visitants, 1.411 dels quals provenien de territori espanyol i 315 de fora de l’Estat. Aquell mes van passar 318 persones que o bé anaven en grup i no se’ls va demanar la procedència, o bé no la van voler donar.

El juliol, 1.818 turistes van passar per la basílica manresana, 888 del territori espanyol i 610 de l’àmbit internacional. L’agost va ser un molt bon mes per a la Seu de Manresa, sobretot pel que fa a les visites internacionals, ja que hi van passar 1.851 persones en total, 871 venien de l’Estat i 693 d’arreu del món.

Pel que fa als turistes que han visitat la Cova de Sant Ignasi al llarg de l’estiu, la xifra se situa en 6.704 persones. D’aquestes, 1.976 durant el mes de juny, 1.130 de les quals eren persones del territori espanyol i la resta, de fora de l’Estat.

El mes de juliol hi va haver 1.425 visites locals i 1.179 d’internacionals, en total 2.604 persones van passar per la Cova, el millor registre de l’estiu. L’agost, 2.124 turistes van visitar la Cova, 1.078 provinents de l’Estat i 1.046 de l’àmbit internacional.

Vesprades d’estiu

La basílica de la Seu organitza durant el juliol unes visites que reben el nom de «Vesprades d’estiu». La responsable de la gestió turística i cultural de la Seu, Erola Bedmar, explica que la iniciativa, que va estrenar-se el 2018, desperta molt interès, sobretot entre persones de mitjana edat.

Aquesta activitat consisteix en una visita a la Seu a les vuit del vespre, quan la basílica ja ha tancat les portes al públic. Segons Bedmar, un dels principals atractius d’aquesta activitat és que els turistes tenen la possibilitat de pujar a la primera coberta de la Seu, que normalment no és accessible, i des d’allà poden veure la posta de sol amb la vista panoràmica de la ciutat.

Aquest any es van organitzar quatre Vesprades i a totes es va omplir l’aforament. S’ha fet una visita per setmana per «facilitar que tothom qui volgués hi pogués assistir», explica.

Bedmar confessa que abans de començar la temporada esperaven una caiguda de visitants. «El 2022 en vam rebre molts perquè va ser l’any que es van complir 500 anys del pas de Sant Ignasi i es va fer molta promoció», comenta. Tanmateix, explica, «aquest any ha anat igual de bé o fins i tot millor», i considera que «la campanya de la Manresa ignasiana no ha perdut pistonada».

Les dades globals de turisme a Manresa han estat demanades per aquest diari a l’oficina de turisme, però no ha estat possible tenir-les abans de la publicació d’aquest reportatge.

Fonts municipals han al·legat que la informació encara no està disponible perquè es farà el balanç de la temporada turística quan acabi la tardor.

Subscriu-te per seguir llegint