Força comerç de l'entorn de Crist Rei tanca per sumar-se a la concentració per demanar més seguretat a Manresa

A partir de les 7 ja hi havia força establiments que havien decidit tancar per poder-se afegir a la convocatòria

Concentrats davant del Llobet tancat

Concentrats davant del Llobet tancat / OSCAR BAYONA

Gemma Camps

Gemma Camps

A partir de les 7 de la tarda, hora de la convocatòria, ja hi ha molts comerços que van abaixar la persiana per afegir-se a la concentració per demanar més seguretat a Manresa. A banda de la plaça de Neus Català -epicentre de l’acte- i de l’inici, principalment, del tram del Passeig de Pere III cap a la plaça Espanya, a banda i banda del carrer d’Àngel Guimerà van ser molts els negocis que van fer el gest de tancar els llums de la botiga o d’abaixar directament la persiana.

Durant l’estona que hi va haver més baixos tancats, sobretot pels volts de 2/4 de 8, que va ser l’hora triada per molts per afegir-se a l’acte, el carrer Guimerà estava visiblement més fosc de l’habitual. Una senyora que passava per allà comentava a una altra que «no és el millor dia per anar a comprar».

Supermercats, joieries, forns, les dues entrades a les Galeries Manresa Centre, botigues d’electrodomèstics, sabateries, botigues de roba, perfumeries...

Neus Uró, presidenta dels comerciants de Guimerà, explicava que, a diferència d’altres dates com ara els dies festius en què el comerç demana informació sobre si tancar o no, en aquesta ocasió no s’havia parlat ni pactat res i que tothom va fer el que va voler. Lamentava que tot plegat s’hagués «embolicat i polititzat tant».

En alguns aparadors hi havia penjats cartells de la convocatòria amb el lema Manresa Diu Prou. Hi ha, però, qui no s’havia assabentat de la concentració. És el cas d’una dependenta de la botiga Okaïdi, ja cap a la Muralla. La de Textura comentava que «pleguem a 2/4 de 9, però avui hem tancat abans per la manifestació». A la sabateria Vives no tenien clar si tancar i deien que, si ho feien, seria perquè «la cosa s’embolica». En canvi, a una altra sabateria, Querol, s’hi van afegir perquè «estem farts del vandalisme que hi ha. Ens roben les sabates, i no en poden fer res, perquè només hi tenim peus drets, però no pot ser», es va exclamar una responsable.

Subscriu-te per seguir llegint