La presidenta de les Escodines considera que Manresa Diu Prou només es preocupa per l’incivisme del centre de la ciutat

Carme Carrió troba a faltar solidaritat i preocupació quan els aldarulls són als barris més perifèrics 

La presidenta de l'Associació de Veïns de les Ecoldines, Carme Carrió, al casal del barri

La presidenta de l'Associació de Veïns de les Ecoldines, Carme Carrió, al casal del barri / ARXIU/OSCAR BAYONA

Jordi Morros

Jordi Morros

Quan hi ha hagut aldarulls a les Escodines de Manresa o a altres barris de Manresa, en alguna ocasió tant o més greus que la baralla multitudinària del Passeig, «les classes comercials dels carrers més importants» de la ciutat no es van solidaritzar ni se’n van preocupar. Tampoc «pels actes incívics que vivim de manera constant», com sí que ha passat ara amb la plataforma Manresa Diu Prou.

És una de les reflexions que ha expressat la presidenta de l’Associació de Veïns de les Escodines, Carme Carrió, en una carta que adreça als organitzadors de la concentració, Manresa Diu Prou, que dijous passat va reunir més de 2.000 persones a crist Rei, ara plaça Neus Català.

Carrió ja va expressar prèviament el seu desacord amb la convocatòria i amb la decisió de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa d’adherir-s’hi.

En la manca de preocupació i solidaritat pel que passa més enllà del centre de la ciutat, Carrió hi veu «un malestar classista en l'àmbit de classes socials, perquè el que tenim als nostres barris és molta pobresa i misèries humanes», assegura en la carta.

Manca de transparència

Comença dient que fa temps que a Manresa hi ha un malestar general «per les greus situacions d’incivisme que estem patint i vivint». A partir d’aquí «tothom vol ús de la nostra llibertat d’expressió per manifestar-ho de manera valenta i decidida perquè les nostres Administracions en prenguin nota i treballin per canviar tot aquest desori ciutadà».

El problema de Manresa Diu Prou, continua dient, és que «la gestió no ha estat clara fins a darrera hora. Per què vau tardar tant a explicar qui sou els organitzadors de la manifestació?».

Afirma que si des del primer dia «la vostra proposta hagués estat més transparent ens hauríem estalviat molts maldecaps... Podeu comprendre que no ens agradava gens la poca informació que hem tingut».

La dirigent veïnal opina que no s’arreglarà res si les Administracions «no incentiven encara més els ajuts socials per atendre la diversitat manresana».

Més ajuts socials

Suggereix, per exemple, que els patis de les escoles obrin dissabtes i diumenges amb monitors. O ampliar les tasques educatives dels plans comunitaris dels barris de Manresa. Assegura que «molts dels joves que venen al nostre casal expressen molta ràbia perquè senten que ells són diferents i no tenen les mateixes oportunitats que la resta de catalans».

A la carta explica, també, que la junta de la Federació de Veïns no va consultar amb les diferents associacions de veïns dels barris de Manresa l’opció d’adherir-se a la convocatòria de Manresa Diu Prou, fet que ha generat malestar. També aplaudeix «la valentia» dels 14 treballadors del Pla Comunitari de la Federació de Veïns que van expressar públicament el seu malestar.

Finalment desitja «que d'ara endavant puguem parlar entre tots i que també sigueu més solidaris amb els nostres barris que patim malestar continu».