Sense aparcament i sense pèrgoles a l'estació de busos de Manresa

Tiren a terra les estructures metàl·liques del pàrquing de l’estació d’autobusos, que estarà tancat els pròxims quatre mesos

Aspecte de l'aparcament de l'estaciód'autobusos, sense pèrgoles al fons i amb obres al mig

Aspecte de l'aparcament de l'estaciód'autobusos, sense pèrgoles al fons i amb obres al mig / J.M.G.

Jordi Morros

Jordi Morros

En menys d’una setmana han fet net. Les estructures metàl·liques al voltant de l’aparcament de l’estació d’autobusos que durant anys i panys han format part del paisatge d’aquesta zona i de la mateixa estació d’autobusos de Manresa han passat a la història. Fins i tot fa l'efecte que hi passa més claror en aquest punt. Tampoc no hi ha la barrera per entrar i sortir de l’aparcament.

L’inici de les obres per construir 98 pisos al solar fins ara tancat i barrat que hi ha just al costat de la mateixa estació ha fet que l’aparcament s’hagi tancat per fer-hi prospeccions i els fonaments dels dos edificis d’habitatges que s’hi han de construir. Estarà així durant quatre mesos.

A causa d’aquests mateixos treballs s’han tirat a terra les pèrgoles que cobrien l’entrada al pàrquing, i que encara hi ha al llarg de la resta de l’estació d’autobusos.

Primers treballs per aterrar les pèrgoles que cobrien l'accés al pàrquing

Primers treballs per aterrar les pèrgoles que cobrien l'accés al pàrquing / ARXIU/CARLES BLAYA

També la gran marquesina que hi havia en un extrem, el més proper a l’accés des de la carretera de Santpedor. No tenia cap utilitat pràctica tret de ser un refugi de coloms i aparcament de motocicletes més que no pas un espai de pas per als vianants.

La marquesina en un dels extrems de l'estació d'autobuos, mig desmuntada

La marquesina en un dels extrems de l'estació d'autobuos, mig desmuntada / J.M.G.

L’aparcament de l’estació d’autobusos, amb una capacitat per a 120 places, es va tancar el passat 26 de setembre. A partir de llavors hi van entrar màquines excavadores que ja van començar a foradar en punts assenyalats. Va ser aquesta setmana que van començar a aterrar les esmentades pèrgoles, i van deixar per l’últim la gran marquesina de l’extrem.

Per disgust dels qui deixaven el cotxe a l’aparcament per agafar algun transport públic -bus o tren- i els negocis de la zona i els seus usuaris, l’aparcament estarà tancat i de potes enlaire durant quatre mesos. Un cop es torni a obrir, passarà a tenir la meitat o menys de les places actuals. De 120 passarà a unes 60 tot i que també es parla que pot acabar amb 40. La resta l’ocuparà espai públic i els dos edificis d’habitatges.

TEMES