La Síndica de Greuges intervindrà dijous al ple municipal de Manresa

El novembre passat va presentar les conclusions de l’informe d'activitat del 2021

La Síndica de Greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas  Colomer

La Síndica de Greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas Colomer / AJM

Redacció

La Síndica de Greuges de Catalunya, Esther Giménez-Salinas Colomer, intervindrà dijous al ple municipal de l’Ajuntament de Manresa per donar compte i fer balanç anual de la seva gestió a la ciutat.  

La Síndica va intervenir per primera vegada al ple municipal de Manresa el novembre passat.

Augment de queixes i consultes

L’informe de Manresa del 2021 va posar de manifest «un increment significatiu de les queixes i consultes» presentades per residents a Manresa, 276 en total. El 2020 van ser 221.

Es va passar de 80 a 106 queixes i de 141 a 170 consultes, de les quals la majoria circumscrites en l’àmbit de polítiques socials sobre la valoració del grau de discapacitat, la disconformitat amb la denegació de la renda garantida o el desacord amb la reducció de la prestació per la Llei de dependència.

La Síndica va fer la seva primera compareixença al ple municipal per traslladar els resultats de la seva tasca, després de rellevar en el càrrec a Rafael Ribó Massó, que havia estat Síndic els anteriors divuit anys.

Altres peticions d’empara presentades tenien a veure amb l’atenció sanitària per disconformitat amb l’atenció mèdica rebuda, incidències per aconseguir el passaport Covid i el desacord amb el calendari de vacunació marcat durant la pandèmia.