El ple aprova el projecte de 10 milions de la Fàbrica Nova de Manresa

Inclou la rehabilitació de cobertes i façanes, la consolidació de l’estructura i completar una part enderrocada de l’edifici

Imatge d’arxiu de la Fàbrica Nova de Manresa des de la confluència de la Via de Sant Ignasi i l’avinguda Bertrand i Serra

Imatge d’arxiu de la Fàbrica Nova de Manresa des de la confluència de la Via de Sant Ignasi i l’avinguda Bertrand i Serra / Arxiu/Mireia Gamisans

Francesc Galindo

Francesc Galindo

El ple de l’Ajuntament de Manresa ha fet aquest dijous l'aprovació inicial del projecte de rehabilitació de la Fàbrica Nova per invertir els 10 milions d’euros aconseguits del govern central. L’actuació se centrarà en les cobertes i les façanes.

L’estudi Julià Arquitectes Associats és qui ha redactat el projecte per rehabilitar i consolidar la nau industrial de la Fàbrica Nova de Manresa per convertir-la en un nou campus de la UPC i un pol de coneixement.

La firma va ser la guanyadora del concurs de projectes destinat a trobar l’equip d’arquitectura que ha de fer la proposta de rehabilitació de cobertes i façanes de l’antiga fàbrica Bertrand Serra. D’indústria tèxtil es vol convertir en un centre universitari de coneixement, tecnologia i empresa. El projecte l’impulsen conjuntament l’Ajuntament de Manresa i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Completar l'edifici

El febrer passat l’Ajuntament va fer públic que havia aprovat en junta de govern local l’adjudicació definitiva a Julià Arquitectes. L’estudi barceloní tenia cinc mesos per redactar el projecte, que havia d’estar a disposició de l’Ajuntament de Manresa aquest estiu, i que ha d’incloure la rehabilitació de cobertes i façanes i la consolidació de l’estructura, així com la proposta per completar l’edifici en la part que va ser parcialment enderrocada el 2008.

Un cop fet aquest projecte, s’haurà de convocar novament un concurs per trobar l’empresa constructora que es faci càrrec de les obres. També caldrà afrontar la transformació interior de la nau, que anirà lligada als nous usos que tingui la fàbrica.

 L’objectiu final és transformar l’actual Fàbrica Nova en el nou campus de la UPC a la capital del Bages, al qual es traslladarà l’edifici de la Politècnica, actualment ubicat a l’avinguda de les Bases de Manresa. Es preveu que aculli fins a 3.000 persones i que es centri en l’economia del coneixement.

Subscriu-te per seguir llegint