Enganxada entre Junts i el govern de Manresa per les hores gratis de zona blava

PSC, ERC i Impulsem desestimen la proposta dels exconvergents i afirmen que estudien que no es pagui durant l’agost 

Imatge d’arxiu d’una usuària de la zona blava de Manresa

Imatge d’arxiu d’una usuària de la zona blava de Manresa / Arxiu/Oscar Bayona

Francesc Galindo

Francesc Galindo

«La seva proposta no està prou treballada per ser aprovada en aquest ple», li va etzibar el regidor de Mobilitat, Carles Garcia, al president del grup de Junts, Ramon Bacardit, per explicar el vot contrari de l’equip de govern d’ERC, PSC i Impulsem Manresa a la moció d’hores gratis de zona blava els dissabtes i la campanya de Nadal. I la rèplica de Bacardit va ser que «el que no està prou treballat és la seva resposta».

Aquest era el clima entre el principal grup d’oposició i el govern al ple municipal corresponent al mes d’octubre, celebrat dijous, en el qual també es va desestimar la proposta de Junts d’elaborar un pla de xoc per activar el comerç de la ciutat.

Arguments contraposats

El regidor de Mobilitat va afirmar que la proposta «arriba sense cap context, cap dada ni cap anàlisi». Va dir que la preocupació dels comerciants era que la zona blava tingués rotació, cosa que no es justificava en la moció i que «la tendència que se segueix arreu en matèria de mobilitat urbana és donar protagonisme als vianants millorant l’entorn i limitant l’accés al trànsit rodat als centres de les ciutats». Va afegir que el govern estava analitzant la gratuïtat de la zona blava a l’agost.

El president del grup de Junts va advertir que es contradeien i que el problema de fons era que «vostès no han entès la proposta» que el que pretén és «incentivar l’activitat els dissabtes a la tarda perquè hi ha hagut una reducció de l’activitat a la ciutat, i potenciar la campanya de Nadal». Segons Bacardit no es tractava d’incentivar la rotació sinó augmentar l’ocupació. Es va mostrar «preocupat perquè no conegui la fórmula de primera hora gratuïta amb limitació horària. No vol dir que la gent es quedi aparcada a la zona blava fins dilluns». 

Roser Alegre, de Fem, va argumentar el vot en contra perquè fer gratuïta la primera hora de zona blava els dissabtes no augmentaria la rotació sinó al contrari. 

Per part del Front Nacional, Sergi Perramon, va explicar que votarien a favor perquè tenien constància directa que una de les queixes dels compradors eren les dificultats que trobaven per aparcar i de mobilitat al centre.

Bacardit insisteix: els carregadors elèctrics ràpids no funcionen

El cap de Junts, Ramon Bacardit, va demanar al final del ple de dijous sobre «el motiu pel qual els únics carregadors ràpids» de vehicles elèctrics dels quals disposa la ciutat, ubicats al carrer Joan Fuster, feia «mesos que estan fora de servei». Va voler saber què pensava fer l’Ajuntament al respecte.

El regidor de Mobilitat, Carles Garcia, ho va negar, Va respondre que «no estan fora de servei, estan operatius» i va afegir que «l’última incidència és del febrer del 2021 per actes vandàlics. Robaven la mànega i els deixaven fora de servei. Es va optar per canviar el sistema per un endoll i que fos el vehicle el que s’hi connectés amb mànega pròpia».

L'endemà del ple Bacardit va anar fins al carrer Joan Fuster, va fotografiar els carregadors i va parlar amb usuaris que "m'han corroborat que fa mesos que no funcionen". Va afegir que "la web del servei així ho especifica".

Va explicar que els carregadors ràpids, que és sobre el tema que va plantejar la pregunta, "no funcionen. Els semiràpids sí".

Imatge dels carregadors

Imatge dels carregadors / Arxiu Particular

Subscriu-te per seguir llegint