Els Tirallongues de Manresa actuen a Esparreguera amb la mirada posada en la diada de Sant Martí

Diumenge al migdia seran a la plaça de Neus Català i, el dia abans a la tarda, a la d'Europa

La seva intenció en la cita del dia 12 és tornar a exhibir el 4 de 8 i oferir nous castells

Dos membres de la pinya en una imatge d'arxiu dels Tirallongues a la Fira Mediterrània

Dos membres de la pinya en una imatge d'arxiu dels Tirallongues a la Fira Mediterrània / Arxiu

Redacció

 La colla castellera Tirallongues de Manresa va actuar diumenge passat a Esparreguera juntament amb els Castellers del Poble Sec i els Castellers d’Esparreguera amb motiu de la diada de la colla local. Els manresans encaren una setmana intensa i amb molta feina als assajos atès que aquest diumenge, dia 12 de novembre, celebrarà una de les diades més importants del seu calendari: la diada de Sant Martí. Tindrà lloc a les 12 del migdia a la plaça de Neus Català Pallejà de Manresa (Crist Rei). Per aquesta fita, tornaran a exhibir el 4 de 8 entre altres nous castells que tenen previst oferir.

Abans, però, actuaran el dissabte 11 de novembre, a 2/4 de 6 de la tarda, a la plaça d'Europa de Manresa amb motiu de la diada de Vigílies de Sant Martí.

A Esparreguera, després dels dos pilars de 4 d’entrada, els manresans van descarregar un 3 de 7 amb agulla en primera ronda de castells; en segona ronda, després d’un intent desmuntat del 4 de 7, van aconseguir descarregar-lo en la ronda de repetició; en tercera ronda van mostrar un 3 de 7 i es van acomiadar de la diada amb dos pilars de 4 de sortida.

El 3 de 7 dels Tirallongues a la diada dels Castellers d'Esparreguera, diumenge passat

El 3 de 7 dels Tirallongues a la diada dels Castellers d'Esparreguera, diumenge passat / Arxiu particular

Un 5 de 7 i un 7 de 7 dels d'Esparreguera

La colla local dels Castellers d’Esparreguera va iniciar la seva diada amb dos pilars de 4. En les rondes de castells van descarregar un 5 de 7 en la ronda de repetició després d’un intent desmuntat i també un 7 de 7 i un 4 de 7 en les següents rondes. Van finalitzar la diada amb 5 pilars de 4.

Els Castellers del Poble Sec també anomenats ‘Bandarres’, van descarregar 2 pilars de 4 d’inici, un 3 de 7, un 4 de 6 amb agulla i dos pilars de 4 de comiat.