La Intervenció modifica el pla de control de l'Ajuntament de Manresa

S'han incorporat controls i un informe de caràcter continu que no estava previst

Un instant del ple de novembre l'Ajuntament de Manresa

Un instant del ple de novembre l'Ajuntament de Manresa / Francesc Galindo

Francesc Galindo

Francesc Galindo

La Secció de fiscalització i control del Servei d’Intervenció General de l'Ajuntament de Manresa ha modificat el Pla Anual de Control Financer. La Intervenció exerceix el control intern de la gestió econòmica financera de l'Ajuntament amb plena autonomia respecte de les entitats la gestió de les quals controla i realitza. En data 27 d’abril es va donar compte al Ple municipal del Pla Anual de Control Financer a executar dins l’exercici 2023.

Per "aquesta Intervenció es veu obligada a modificar el seu Pla" per diferents motius. Primerament perquè durant l’exercici 2023 s’han incorporat alguns controls, "els quals han hagut d’elaborar-se donades les cicumstàncies

detectades en determinats expedients". 

També s’ha hagut d’incoporar un informe de caràcter continu que no estava previst al Pla inicial, però que s’ha considerat necessari elaborar a la vista dels expedients afectats. Això ha provocat que els treballs planificats en relació a altres matèries se’n vegin afectats, en no poder-se realitzar en la seva totalitat.

Per l’exposat, s’han realitzat les modificacions següents:

- S’incorpora al Pla Anual de Control Financer l’informe continu sobre la bestreta de caixa fixa de Drets Socials.

- S’elimina del Pla els treballs de verificació de les taxes expedides per l’Escola d’Art i Conservatori, els quals es posposen al Pla 2024.

- S’elimina del Pla la verificació de les gratificacions al personal, a l’espera dels últims ajustos que s’han realitzat dins el segon semestre de l’any i es posposen al Pla 2024.

- Els treballs de contractació de personal i contingències s’allarguen a 2 anys (2023 i 2024) degut a les dificultats per obtenir la informació.