Els trens de l'R4 i l'R12 no circularan entre Manresa i Terrassa del 6 al 10 de desembre per treballs de millora

Hi haurà servei ferroviari entre l'Hospitalet de Llobregat i Terrassa (R4) i entre Manresa i Lleida (R12), i un servei alternatiu per carretera en la resta

Redacció / EP

Adif interromprà la circulació de les línies R4 i R12 entre Manresa i Terrassa del 6 al 10 de desembre per a realitzar proves en els nous sistemes de senyalització. En un comunicat d'aquest dijous, ha assegurat que la mobilitat de viatgers queda "garantida" amb un pla alternatiu de transport. Així, hi haurà servei ferroviari entre L'Hospitalet de Llobregat i Terrassa i entre Manresa i Lleida, i un servei alternatiu per carretera en la resta.

L'actuació afecta el tram Sant Vicenç de Castellet-Castellbell i el Vilar-Monistrol-Terrassa Nord (24 km) i requereix una inversió de 90,5 milions d'euros. En aquest traçat entrarà en funcionament el Bloqueig Automàtic de Via Doble (sistema que permet circular indistintament per qualsevol de les dues vies) i el nou enclavament electrònic (dispositiu que gestiona a distància tots els senyals d’un tram ferroviari) de l’estació de Castellbell i el Vilar. També s’han adequat equips de gestió de trànsit a Sant Vicenç de Castellet i Terrassa Nord.

L’actuació, que completa la realitzada en una primera fase entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa, reforçarà la capacitat de la línia, la seva fiabilitat, disponibilitat i eficiència. A més, deixa la línia preparada per a la implantació de l’ERTMS 2, convertint-se així en la segona de la xarxa de Rodalies en disposar d’aquest equipament, utilitzat a les línies d’alta velocitat.

Anuci de la modificació de servei per obres a l'R4 i l'R12

Anuci de la modificació de servei per obres a l'R4 i l'R12 / Renfe

R12

Els horaris de la línia R12 es modificaran per afavorir el transbordament dels viatgers amb destinació Lleida. Els serveis de transports alternatius seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Les bicicletes i mascotes estaran subjectes a la normativa de transport per carretera. Tota la informació sobre aquestes modificacions del servei es comunicarà a través de megafonia en estacions, pantalles, màquines autovenda, a l’interior dels trens i a les pantalles, teleindicadors i senyalització de les estacions de transbordament.

La informació sobre aquestes modificacions es poden consultar a les pàgines web www.rodaliesdecatalunya.catwww.renfe.com i www.adif.es.