Ramon Espuga i la seva esposa Teresa Costa fa gairebé 50 anys que porten el negoci de menjar per emportar, La Bona Teca de Manresa.

A quin ritme es treballa ara que ve Nadal?

La gent va molt a última hora i fins a la setmana abans no hi sol haver comandes.

La demanda creix?

Sí, cada vegada més, tant per Nadal com la resta de l’any, però el Nadal sens dubte és la millor època del menjar per emportar, i amb un producte diferent, que també és més car. Per això, també requereix haver d’informar dels preus amb més antelació, i mirar-los d’ajustar el màxim. Per Nadal podem arribar a doblar les vendes. Som una botiga de barri, i la resta de l’any es demana un producte no tan específic. El de Nadal és més sofisticat.

I això l’encareix, a banda de la inflació. Ho repercutiu en el client?

Sí, perquè s’estan apujant els preus de tot, especialmet l’oli i el cabrit..., i no sabem si això repercutirà en la demanda d’aquests productes més cars.