El trajecte Manresa-Barcelona amb Renfe s’allarga a dues hores amb el transbord fins a Terrassa

La majoria d’usuaris s'assabenten de la suspensió del trànsit entre les dues ciutats a la mateixa estació del Nord

Cua per pujar a l'autobús que fa el trajecte entre les estacions de Manresa i la de Terrassa Nord

Cua per pujar a l'autobús que fa el trajecte entre les estacions de Manresa i la de Terrassa Nord / J.M.G.

Jordi Morros

Jordi Morros

«Qui tingui pressa s’haurà d’esperar». Amb aquesta resignació s’ha pres en Guillem aquest migdia la notícia que el trajecte que havia de fer entre Manresa i Barcelona amb la Renfe duraria unes dues hores, i que a més a més el viatge entre Manresa i l’estació de Terrassa Nord l’hauria de fer amb autobús.

Des de dimecres passat fins aquest diumenge a primera hora de la tarda el trànsit entre Manresa i l’Estació del Nord de Terrassa de la R4 de rodalia està tallat per modernitzar i renovar la senyalització, sobretot referent a temes de seguretat.

Resignació

Més que queixes, resignació hi havia aquest migdia davant l’estació de la Renfe de Manresa, on la majoria dels que hi havia no sabien res de la interrupció del trànsit ferroviari.

És el cas de la Neus, que juntament amb el seu fill petit s’han estat uns dies a Manresa per visitar una germana seva. Duia un gos, i davant el dubte de si el gos podria pujar o no a l’autobús, ha optat per trucar perquè els vinguin a buscar a Manresa. «Ens hem quedat sense tren, però acabarem abans», ha assegurat.

El mateix que la Bruna Comas, de Barcelona. Al matí ha viatjat de Sabadell a Manresa i al migdia havia de tornar. «Trobo a faltar més informació».

La Pamela, de Manresa, esperava l’autobús amb el seu fill. «Entenc que han de fer aquest tipus de treballs, però no sé si l’indicat és fer-ho enmig d’un pont llarg. És clar que seria pitjor en un dia laborable perquè la gent que ens movem en festiu no hem de donar explicacions».

Entre els qui s’esperaven també hi havia l’Isaac Mercado, passatger habitual de la línia fins a Barcelona. Ell sí que té queixes.

Reclama una major freqüència d’autobusos per transportar passatgers entre Manresa i Terrassa. Entre altres coses perquè a Terrassa hi ha més combois que van cap a Barcelona. En canvi, surten a la mateixa hora que els trens tot i que el viatge a la ciutat del Vallès en carretera duri més.

Mercado fa servir el tren cada dia per anar a treballar Barcelona. Dijous ja va utilitzar el servei del bus. «El conductor es va perdre», explica, «i li vam haver d’indicar el camí». Un cop va agafar el tren es va quedar parat a l'estació de Sabadell Centre i va haver de fer transbordament a un altre comboi "sense que ens donessin cap explicació. Cada dia és una incertesa», assegura. «Gairebé sempre passa alguna cosa»

Cues a l'autobús

Aquest divendres més d’una seixantena de persones esperaven el tren del migdia. Primer havien de validar el tiquet dins l’estació, com es fa habitualment, i després sortir a fora a esperar el bus. A la via hi havia el comboi que havia de sortir una estona més tard en direcció a Lleida.

A les 12 i 18 minuts van arribar dos autobusos, i van començar les corredisses.

Cua de gent esperant l'autobús aquest divendres al migdia a l'estació de la enfe de Manresa

Cua de gent esperant l'autobús aquest divendres al migdia a l'estació de la enfe de Manresa / J.M.G.

Personal de la companyia ferroviària va informar, a crits, que el primer anava de Manresa a Terrassa directament, i que el segon parava a Sant Vicenç. El primer, amb una seixantena de places, es va omplir de seguida. Només hi va haver un problema quan una dona gran volia pujar amb un carretó. Es negava a deixar-lo al maleter. Fins que la van convèncer.

La gent va començar a pujar al segon quan el primer va quedar ple. Allò de la resignació.

Els autobusos fan el trajecte entre l'estació de Manresa i la de Terrassa Nord

Els autobusos fan el trajecte entre l'estació de Manresa i la de Terrassa Nord / J.M.G.

Minuts després, darrere els dos busos pràcticament plens, va sortir un microbús. En aquest cas buit que parava a totes les estacions del trajecte entre Manresa i Terrassa com Sant Vicenç, Castellbell, Vacarisses o el mític Sant Miquel de Gonteres. Un viatger que anava a Barcelona va voler pujar, però el personal de l’estació li va aconsellar que esperés els autobusos que arribarien al cap d’una hora. Tardaria menys.

A partir d’aquí l’estació no va quedar pas buida. Començaven a arribar nous passatgers, alguns dels quals que demanaven què havien de fer per anar a Barcelona.