L'Ajuntament de Manresa paga el 4% de les factures fora de termini quan fa 10 anys era el 90%

Es van abonar 8.162.830 euros, dels quals 348.507 un cop ultrapassat el període legal

Imatge d’arxiu del ple de l’Ajuntament de Manresa

Imatge d’arxiu del ple de l’Ajuntament de Manresa / Arxiu/AJM

Francesc Galindo

Francesc Galindo

Fa 10 anys, l’Ajuntament de Manresa pagava el 90% de les factures fora del període legal. Ara és el 4%.

Durant el tercer trimestre de 2023, la corporació municipal va abonar 1.415 factures o certificacions d’obra per import de 8.162.830 euros, dels quals 348.507 euros fora del període legal de pagament, que representa un percentatge del 4,3% del total, i 7.814.323 euros dintre del termini, el 95,7%. 

El darrer informe trimestral de Tresoreria elaborat afirma que l’Ajuntament ha de continuar fent esforços per aconseguir pagar la totalitat de les factures o certificacions d’obra dins del període legal de pagament, és a dir, en el termini màxim de 60 dies.

El termini de pagament comença a comptar des de la recepció de la factura o des de l’emissió de la certificació d’obra per part de l’administració i l’administració ha d’aprovar les certificacions d’obra o factures en el termini de 30 dies i, un cop aprovades, ha d’abonar el preu en el termini de 30 dies des de l’aprovació. 

36 dies de mitjana

Tenint en compte aquests dos terminis, l’Administració ha de pagar les factures o certificacions d’obra que se li presentin en el termini màxim de 60 dies. El tercer trimestre d’enguany, el termini mitjà de pagament es va situar en 36 dies.

El termini mitjà de tramitació de les factures d’aquest trimestre va ser de 17 dies, per sota dels 30 dies màxims establert a la Llei de contactes del sector públic. I, el termini mitjà de pagament des de l’aprovació de les factures o certificacions ha estat de 19 dies.

De la suma del termini mitjà de tramitació (17 dies) més el termini mitjà de pagament (19 dies), resulta el termini mitjà de pagament d’aquest trimestre des del registre de les factures o emissió de les certificacions d’obra (36 dies), que segueix la tendència de situar-se al voltant dels 40 dies.

Subscriu-te per seguir llegint