El teatre Kursaal de Manresa ha estat l'escenari, aquest diumenge a la tarda, d'un fet inèdit a l'equipament del Passeig de Pere III, i tràgic. Un ciutadà de nacionalitat nord-americana de 85 anys que havia anat a veure l'espectacle de dansa El Trencanous amb la seva esposa, s'ha desplomat a l'avantsala de l'amfiteatre pocs minuts abans de l'inici de la funció, que començava a les 6 de la tarda. Finalment, tot i els intents per salvar-li la vida, ha mort. El matrimoni s'havia desplaçat a Manresa procedent de Barcelona.

Fins al lloc dels fets s'hi han traslladat dues unitats del SEM. El personal sanitari ha fet maniobres de reanimació a l'home, però no han reeixit. El SEM ha activat el psicòleg per atendre l'esposa del finat.

L'organització del teatre ha mantingut el control de la situació en tot moment i la funció s'ha pogut fer amb tota normalitat. Quan ha acabat el muntatge, al cap d'un parell d'hores, ja s'havien endut el difunt. Per contra, continuava l'atenció psicològica a la dona, de 60 anys.

No és la primera vegada que al teatre hi ha un desmai o alguna persona que no es troba bé, però sí que és la primera que es troben amb una situació tan inesperada com aquesta.

Fins al lloc dels fets, com és habitual en aquests casos, s'hi han desplaçat els Mossos. També hi ha anat un cotxe funerari per endur-se el difunt.

Dues ambulàncies aparcades davant del teatre manresà Oscar Bayona