Canvis de mobilitat a la carretera del Pont i al carrer de Sant Cristòfol de Manresa

Dijous s'estrenaran i durant la setmana s'acabaran temes com la senyalització, la reubicació dels contenidors, la modificació de la L8 i els treballs semafòrics

Foto d’arxiu de l’inici de les obres a la carretera del Pont de Vilomara, el setembre passat

Foto d’arxiu de l’inici de les obres a la carretera del Pont de Vilomara, el setembre passat / AJM

Redacció

El projecte de millora de la mobilitat al barri de la Sagrada Família encara la recta final. A partir d’aquest dijous 14 de desembre és previst posar en marxa tots els canvis que tenen l’objectiu de pacificar i racionalitzar el trànsit amb carrils d’un sol sentit de circulació a les dues principals artèries que estructuren aquest sector: la carretera del Pont de Vilomara i el carrer Sant Cristòfol.

Amb la posada en marxa dels canvis, el trànsit del carrer Viladordis, entre el carrer de Sant Cristòfol i la carretera del Pont de Vilomara, s'ordenarà en doble sentit de circulació; la carretera del Pont de Vilomara, al tram entre carrer Viladordis i carrer Sant Blai, es regularà en dos carrils en sentit únic direcció sortida ciutat; i el carrer de Sant Cristòfol, al tram entre el carrer Joan Fuster i el carrer Viladordis, es regularà en dos carrils en sentit únic direcció ‘centre ciutat’.

Nous treballs de senyalització

La darrera setmana del mes passat es va iniciar la primera fase dels treballs de senyalització. Aquestes actuacions es completen a partir d’avui, 11 de desembre, amb els treballs de senyalització horitzontal i vertical al carrer Gaudí i al carrer Viladordis. En concret, es modificarà la senyalització horitzontal del carrer Viladordis, al tram entre el Sant Cristòfol i la carretera del Pont de Vilomara, per a la regulació del trànsit en doble sentit de circulació.

  • Es modificarà, també, la senyalització horitzontal del carrer Gaudí, al tram entre el carrer Sagrada Família i el carrer Viladordis, per a eliminar el tram de carril bus i senyalitzar la nova ordenació de la cruïlla de carrer Gaudí amb carrer Viladordis. Els treballs inclouen la senyalització d'una zona de càrrega i descàrrega de mercaderies al carrer Gaudí, 78–80.
  • L’actuació inclou la reubicació de diverses àrees de recollida de residus: es reubicarà l’àrea de recollida de residus (rebuig, orgànica, envasos, paper i vidre) del carrer de Viladordis del número 114 al 110; l'àrea de recollida de residus (rebuig, orgànica i envasos) del carrer Viladordis del número 130 al carrer Gaudí número 82; i l'àrea de recollida de residus (rebuig, orgànica i envasos) del carrer Sant Cristòfol número 56 al número 55-57.
  • A partir de dimecres 13 de desembre s'iniciaran els treballs de la nova senyalització horitzontal i vertical al de carrer Sant Cristòfol. S'ordenarà el trànsit en sentit únic de circulació de carrer Sant Cristòfol i la Carretera del Pont de Vilomara, en el tram entre carrer Joan Fuster i el carrer Viladordis, en direcció centre ciutat. Es senyalitzarà horitzontalment els dos carrils de circulació en sentit únic i en direcció a ‘centre ciutat’.
  • Dijous 14 de desembre es faran els treballs semafòrics al carrer de Viladordis per a l'ordenació dels sentits de circulació definitius a la Carretera del Pont de Vilomara, carrer Sant Cristòfol i carrer Viladordis.

Canvis al recorregut de la Línia 8

En el marc d’aquest projecte, a partir de dimecres 13 de desembre, la Línia 8 Perimetral-Estacions del servei Bus Manresa modificarà el seu recorregut i parades en direcció a l'Hospital Sant Joan de Déu.

Amb la nova ordenació de la mobilitat, aquesta línia deixarà de passar pel carrer Gaudí i el carrer Sant Cristòfol i s'anul·len les parades: Gaudí, Mercat Sagrada Família (c. Gaudí) i Escola Ítaca. El nou recorregut passarà per la Carretera del Pont de Vilomara i el carrer M. Aurèlia Capmany. Les noves parades –pròximes a les parades anul·lades- seran carrer Foneria, Roger de Flor i Espai Jove Joan Amades.

Ampliació de la vorera al carrer Sant Cristòfol

Amb l’objectiu de guanyar espai per als vianants, aquest projecte de mobilitat ha inclòs la construcció d’una nova vorera, que ha passat d’1,4 a metres a 4 metres a la carretera del Pont de Vilomara, entre els carrers Viladordis i Sant Maurici.

Un cop acabada, resta pendent l’ampliació de la vorera del carrer de Sant Cristòfol, que inclourà el xamfrà amb el carrer Viladordis, una obra que ha finalitzat el període de licitació i que és previst que s’iniciï el primer trimestre del 2024.