Tions amb els caps del govern tripartit: així ha estat la protesta de la gent gran de Manresa per reclamar la residència del Xup

Denuncien "la passivitat" del govern municipal i recorden que l'equipament ja hauria d'estar en funcionament

La gent gran ha fet cagar tres tions amb la cara de Marc Aloy, Anjo Valentí, i Joan Vila

La gent gran ha fet cagar tres tions amb la cara de Marc Aloy, Anjo Valentí, i Joan Vila / ACN

ACN

Nova protesta de la Plataforma en defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran de Manresa. Aquest cop, han fet una performance nadalenca i han fet cagar tres tions, cadascun d'ells amb la cara dels líders del tripartit municipal: Marc Aloy (ERC), Anjo Valentí (PSC), i Joan Vila (Impulsem Manresa). La protesta ha servit per reclamar la residència pública del Xup, que tal com recorda el portaveu de la plataforma, Víctor Feliu, ja hauria d'estar funcionant.

Feliu ha lamentat "la passivitat" del govern municipal i ha explicat que se senten "decepcionats" perquè, diu, l'Ajuntament no es fa seu el projecte. Els tions han cagat carbó i uns maons que els membres de la plataforma han fet arribar a l'alcalde.

La gent gran ha fet cagar tres tions amb la cara de Marc Aloy, Valentí Anjo, i Joan Vila

La gent gran ha fet cagar tres tions amb la cara de Marc Aloy, Valentí Anjo, i Joan Vila / ACN

La plataforma recorda que Manresa és una de les ciutats més envellides de l'Estat, amb un 20% de la població amb més de 65 anys. Segons asseguren, la mitjana d'espera per a una residència pública és de dos anys i el cost mitjà d'una residència privada és de 2.000 euros el mes.

En aquest sentit, recorden que fa gairebé quatre anys que el govern municipal es va comprometre a fer realitat la residència del Xup i diuen que, a hores d'ara, ja hauria d'estar en funcionament. "Estem molt decepcionats amb l'administració tant de l'Ajuntament com de la Generalitat perquè portem quatre anys de reunions i sempre ens diuen l'any que ve", lamenta.

Feliu assegura que la plataforma està "preocupada" perquè l'Ajuntament no es fa seu el projecte. "No entenem aquesta passivitat per part de qui està al capdavant de l'Ajuntament", denuncia.