Fem Manresa denuncia que el govern «oculta el cost real del Museu del Barroc»

Afirmen que «no és creïble que una obra faraònica només tingui pressupostats 41.030 euros» per acabar-la l’any que ve 

La façana del Museu del Barroc en una imatge d'arxiu

La façana del Museu del Barroc en una imatge d'arxiu / MIREIA ARSO

Francesc Galindo

Francesc Galindo

Fem Manresa va comparèixer en roda de premsa per criticar obertament el pressupost de l’Ajuntament per al 2024 que l’equip de govern d’ERC, PSC i Impulsem aprovaran en el ple municipal de dijous. Consideren «especialment greu que s’estigui ocultant deliberadament el cost real que tindrà el Museu del Barroc».

Roser Alegre, Jordi Trapé i Gemma Boix van detallar que al capítol d’inversions consten «sis partides destinades al Museu del Barroc, tres de les quals tenen 10 euros. Això respon al fet que es crea la partida per després modificar per la porta del darrere i suplementar-les, però en el debat dels pressupostos no es pot portar a discussió perquè les dades directament no són reals».

Al pressupost consten 41.030 euros «i sabem que el cost serà infinitament més elevat».Fem considera que «no és creïble que per a una obra faraònica com és el Museu del Barroc» es consignin aquests 41.030 euros.

Roser Alegre, Jordi Trapé i Gemma Boix

Roser Alegre, Jordi Trapé i Gemma Boix / Francesc Galindo

També van criticar que «s’estiguin amortitzant places de la brigada amb la intenció d’externalitzar-la». Altres aspectes que es van criticar són que «percentualment parlant és el pressupost que menys diners destina a serveis socials i que més del 80% de l’increment de les ordenances fiscals van a pagar interessos a la banca, 1,7 milions, cosa que es deu, al nostre entendre, a una mala gestió dels préstecs».

Van mostrar preocupació pel fet que s’augmenti la partida per pagar interessos en 750.000 euros mentre que «baixen moltíssim partides clau» com menjadors escolars, transport escolar, transport adaptat, cosa que s’afegeix a «retallades en centres oberts, en plans d’inclusió i promoció ciutadana».

Quatre esmenes «de mínims»

Fem Manresa va anunciar la presentació de quatre esmenes «de mínims» per plantejar-se canviar el sentit de vot negatiu que van anunciar davant un pressupost «continuista, mancat de valentia política, de projectes estratègics i d’accions de cohesió social» per «revertir l’empobriment que està patint la població de la ciutat».

Una esmena és perquè el pressupost destini 1 milió d’euros a començar a fer realitat la residència per a persones grans promesa al barri del Xup.

La segona reclama que es doni una resposta a curt termini als clubs esportius que entrenen al pavelló del Pujolet, que «han de fer malabars per encabir les seves activitats».

La tercera és dotar amb 500.000 euros una partida per «abordar la greu problemàtica que tenim d’accés a l’habitatge a la ciutat». Defensen que cal intervenir públicament en el mercat d’habitatge.

Va recordar la «greu necessitat d’accés a l’habitatge a Manresa» que requereix com a resposta els recursos necessaris quan tant el preu del lloguer com el de compra han crescut fins a situar-se fora de l’abast de bona part de la ciutadania amb els sous estancats.

La quarta és per destinar 125.000 euros per adequar l’antiga Pista Castell. Van recordar que el ple va aprovar el juny de l’any 2022 estudiar com intervenir i que es va veure que calia estabilitzar el mur existent, que no s’ha executat fins ara.