Transport Sanitari de Catalunya obre una nova base a Bufalvent, a Manresa

Assegura que reduirà els temps de recollida de pacients de la Catalunya Central

La nova base ubicada al Polígon Industrial de Bufalvent

La nova base ubicada al Polígon Industrial de Bufalvent / Arxiu Particular

Redacció

Transport Sanitari de Catalunya (TSC), empresa d’HTGROUP, ha obert una nova base ubicada al Polígon Industrial de Bufalvent, a Manresa. La nova instal·lació disposa de més de 2.000 metres quadrats. De la seva ubicació destaca la proximitat als principals centres sanitaris de la zona i a les principals carreteres i autopistes, amb la qual cosa es milloraran les ràtios de resposta a la ciutadania.

Així, l’obertura d’aquest centre permet, entre altres beneficis, que les unitats del Transport Sanitari No Urgent (TSNU) prestin el servei des d’una ubicació estratègica que possibilita una menor inversió de temps per a l’atenció de les persones.

L'empresa afirma que amb aquest nou centre operatiu, TSC s’acosta no només als centres sanitaris i als ciutadans que viuen en entorns rurals sinó també al conjunt de la ciutadania.

En l’àmbit operatiu, pel manteniment de la flota, la base també es troba als voltants dels proveïdors de referència. D’aquesta manera, "la gestió en allò que és relatiu a la reparació i manteniment d’unitats serà ara molt més àgil".

Ampli espai pel parc mòbil

El nou centre de treball disposa de tres espais clarament separats per garantir l’operativa diària de les unitats. 

D’aquests, dos interiors es dediquen exclusivament a l’estacionament de les 45 unitats amb les quals es presta el servei a la comarca del Bages, tant les que estan operatives com les de reserva. 

En concret, la nau disposa d’un garatge a la planta principal totalment diàfan que facilita la maniobrabilitat de les unitats, tant a l’entrada com a la sortida. 

A la planta baixa, existeix un altre garatge interior i, a més, un lloc d’estacionament exterior amb un perímetre de protecció per evitar els efectes adversos de la climatologia sobre els vehicles.

Els garatges compten amb els seus llocs habilitats per a la recepció de les mercaderies necessàries per garantir l’operativa. Sumat als amplis magatzems de la base, aquesta esdevé també el punt de referència per a la gestió i l’enviament de material als diferents centres de treball d’aquest territori.

Finalment, cal destacar el dipòsit de combustible propi, que facilita l’abastiment de carburant de les unitats i evita desplaçaments innecessaris, agilitzant i optimitzant de nou la prestació del servei.

150 professionals amb accés a formació

Els més de 150 professionals que té aquesta base podran fer servir l’àmplia sala de formació habilitada amb espai per a més de 20 persones i que disposa de projector per efectuar formacions acompanyades dels moderns formats de formació digital.

Imatge de la sala de formació

Imatge de la sala de formació / Arxiu Particular

L'empresa també esmenta que la base de Bufalvent té amplis vestuaris i zones de descans pel personal, així com un menjador. L’amplitud dels espais d’aquesta nova base fa factible la còmoda acollida d’un nombre més gran de professionals associats a aquest centre de treball.

TSC a Catalunya

Actualment TSC opera a les quatre províncies catalanes: està present amb 117 bases i, entre el Transport Sanitari Urgent (TSU) i el No Urgent (TSNU), disposa de prop de 550 unitats.

Sobre HTGROUP

HTGROUP es va crear després de la fusió, l’any 2017, dels que aleshores eren els dos grans del sector: els grups Ambuibérica i EMERU. Des del juliol del 2021, el Grup és propietat d’una plataforma d’inversors liderada per la britànica Real Assets Investment Management (Real Assets IM), que va assolir un acord amb els anteriors accionistes d’HTGRUOP (ProA Capital i Investindustrial) per adquirir el 100% de la companyia.

Amb uns ingressos anuals que superen els 300 milions d’euros, HTGROUP treballa tant per a l’administració pública com per a mútues, asseguradores mèdiques, hospitals i clients privats diversos. La seva flota està formada per prop de 3.000 unitats, comptant amb tota classe de recursos sanitaris, i realitza anualment al voltant de 6.000.0000 de serveis, entre l’Urgent (TSU) i el No Urgent (TSNU). La seva plantilla està formada per més de 7.000 professionals, entre personal Tècnic en Emergències Sanitàries, metges, infermers, coordinadors, caps de tràfic i personal de manteniment, sumats a l’equip de gestió i administració de la companyia.