La Manresa més mediàtica, de Rosalia i les cibercites a un exbisbe enamorat

La capital del Bages ha estat notícia per acollir el pis de Novell amb la seva promesa, la nova casa de l’aleshores parella d’artistes del moment i pels rodatges amb famosos

Gemma Camps

Gemma Camps

Què tenen el comú Rosalia i Shakira, a banda de compartir professió? I l’actor Liam Neeson i El cuerpo en llamas? I Xavier Novell i la infidelitat? La resposta és ben senzilla: Manresa. La capital del Bages no només té presència mediàtica pel seu equip de bàsquet, els problemes recurrents lligats a la Renfe i a la C-55 o perquè hi resideixi sor Lucía Caram.

La darrera fogonada mediàtica, tot i que de dimensions bastant més reduïdes que d’altres, té a veure amb el vídeo de Juliana Canet i Roger Carandell a TikTok que, amb prop de mig milió de visualitzacions, ha difós la brama que Manresa és una ciutat «terrible» i que «hi ha passa de clamídia». Segurament aquesta afirmació sobre la passa de la infecció de transmissió sexual té a veure amb el fet que, segons el portal de cites Ashley Madison, és la ciutat més infidel de l’estat. No només ho ha estat un any sinó tres de consecutius. El darrer, l’any passat. La dada ha fet que la capital del Bages hagi protagonitzat bromes, tertúlies i reportatges en nombrosos mitjans més i menys contrastats.

@julianacanet

els pobles més lletjos part II

♬ original sound - Juliana Canet

Ara bé, si es compara el ressò obtingut per la seva posició al portal de cites amb altres capítols on ha tingut un paper preponderant la capital del Bages, com els relacionats amb les cantants Rosalia i Shakira, queda en una simple anècdota. Que Rosalia i la seva parella aleshores, el també cantant Rauw Alejandro, compressin una casa als afores de la ciutat, i que Shakira triés un supermercat del barri de la Sagrada Família per rodar un videoclip d’un dels temes de l’artista, Monotonía, amb clares referències a la seva exparella, l’exfutbolista Gerard Piqué, van situar Manresa en la diana informativa, no només de la premsa sinó també de revistes i programes del cor i, evidentment, de totes les xarxes socials hagudes i per haver.

Rosalía i La Morera

En el cas de la cantant de Sant Esteve Sesrovires i Rauw, Regió7 va avançar el febrer del 2022 la compra per part de la parella de la casa modernista La Morera, situada en un trencall del camí de Rajadell. Al voltant de la casa no van trigar a arribar les càmeres per mirar d’enxampar-los. No van poder i les úniques imatges que, per ara, han transcendit dels dos a La Morera són la que van penjar ells a Instagram aquell febrer fent-se un petó davant la casa i, posteriorment, fent-hi un pícnic. Una vegada separats, resta per veure quin serà el futur de la casa, que està a nom del porto-riqueny.

Shakira en el rodatge del videoclip a Manresa

Shakira en el rodatge del videoclip a Manresa / OSCAR BAYONA

Shakira va ser a Manresa el setembre del 2022 per rodar un vídeo amb Ozuna que va tenir com a escenaris un supermercat del barri de la Sagrada Família i l’entorn de Sant Domènec. Una usuària definia a Instagram el motiu per la qual havia escollit Manresa «entre totes les ciutats del món» com «un misteri per resoldre».

EL ACTOR LIAM NEESON DURANTE EL RODAJE DE LA PELICULA " MARLOWE " EN MANRESA.MANRESA . RODATGE PELÍCULA " MARLOWE " AMB L' ACTOR LIAM NEESON . MURALLA DEL CARME . BAR " MIAMI "

L'actor Liam Neeson durant el rodatge de la pel·lícula "Marlowe" a Manresa / Oscar Bayona

No és un misteri i té un nom: Manresa Film Comission, l’oficina dedicada a oferir escenaris de la ciutat per fer-hi rodatges. Els darrers anys se n’hi han fet molts i fins i tot han portat a la capital del Bages actors com Liam Neeson. Hache, Las Leyes de la frontera, Tú también lo harías, El cuerpo en llamas... I anuncis. De cotxes, de Nadal, de la loteria...

Altres notícies que també han tingut molt eco mediàtic no ho han fet per un motiu tan agradable com el d’acollir una filmació. És el cas de la baralla multitudinària que hi va haver al passeig de Pere III el setembre passat o d’algun episodi de delinqüència anterior que va convertir la localitat en una mena de ciutat sense llei a ulls d’algun mitjà estatal amb la mirada una mica estràbica.

El refugi de l’exbisbe

El 2021, la història de l’exbisbe emèrit de Solsona Xavier Novell, que va triar un pis de la carretera de Santpedor per començar la seva nova vida en parella amb la surienca Sílvia Caballol, psicòloga i escriptora de novel·les eròtiques, i embarassada de bessonada de l’antic prelat, va esdevenir la bomba mediàtica de totes les bombes mediàtiques. Aquesta mena d’El pájaro espino a la catalana va tenir pendents dels moviments a l’edifici proper a la plaça de la Creu diversos mitjans. Novell, nomenat bisbe el 2010 amb 41 anys, va renunciar al càrrec «per raons personals» que, quan es van descobrir, van esdevenir un caramel informatiu. El 22 de novembre del 2021 es van casar al jutjat de pau de Súria. Posteriorment, Novell va trobar feina a Cardona, a l’empresa Semen.

Subscriu-te per seguir llegint