Actes a Manresa i Vic sobre com conduir els joves en el seu accés a Internet

Experts reflexionaran sobre les implicacions educatives de les noves tecnologies i les xarxes socials 

Joves amb els seus mòbils

Joves amb els seus mòbils / Arxiu/EP

Redacció

Les escoles Llissach i La Gleva organitzen a Manresa i a Vic diàlegs amb experts sobre com conduir els joves en el seu accés a Internet. El primer diàleg serà a Manresa, dilluns a les 7 de la tarda, a la sala d'actes de la FUB1.

Al "Diàleg sobre les implicacions educatives i en la salut mental dels nostres nois i noies en lús de les xarxes socials i les noves tecnologies" intervindran Marc Masip, Psicòleg i expert en addiccions a les noves tecnologies, director del programa Desconecta; Raquel Linares, Psicòloga Clínica, Psicoterapeuta, directora de la Fundació Fita; Jordi Royo, Psicòleg Clínic, director clínic d’Amalgama 7; Alejandro Villena, Psicòleg, Sexòleg i Director de investigació de l’Associació Dale Una Vuelta; Xavier Ibarz, Mosso d’Esquadra de la Unitat de la Central de Proximitat i Relacions amb la Comunitat i Montse Pedreira, Doctora en Educació, directora de Grau d’Educació a la FUB.  

De la mà de professionals compromesos en l’acompanyament dels joves en les dificultats per construir una vida saludable i digne es vol reflexionar sobre les implicacions educatives de les noves tecnologies i les xarxes socials i sobre com articular una proposta mínima i responsable a l’hora de conduir els joves en el seu accés a aquestes eines.

Els reptes de les escoles

A la Universitat de Vic el divendres 8 de març a les 8 de la tarda tindrà lloc el segon diàleg serà sobre els reptes que han d’afrontar les escoles en la transmissió dels coneixements i de la cultura, "Què hem de fer l’escola en aquest moment de crisi dels resultats educatius a Catalunya?".

Hi intervindran Gregori Luri, mestre, pedagog i filòsof, assessor educatiu i conferenciant, escriptor de nombrosos llibres sobre educació i filosofia entre els quals destaquen "La escuela no es un parque de atracciones" i "En busca del tiempo en el que vivimos"; Miguel Ángel Tirado, inspector d’Educació, mestre, professor universitari, autor del llibre "Escuelas que enseñan. El conociminto sí importa", i Ferran Riera, director pedagògic de les Escoles Llissach, La Gleva i Pam i Pipa, director de la Fundació Link Educatiu.