Entrevista | Josep Ferrer Propietari del bar Toni's de la plaça Major de Manresa
«Manresa era més freda i la gent no sortia tant a l’hivern»
Entrevista a Josep Ferrer, propietari del bar Toni's de la plaça Major
![Josep Ferrer al Toni's](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/d168161a-61a4-442b-a2a7-5ebb687f96ee_16-9-discover-aspect-ratio_default_0.jpg)
Josep Ferrer al Toni's / OSCAR BAYONA
Josep Ferrer és el propietari del bar Toni’s de la plaça Major de Manresa. Creu que el fet que la terrassa del seu establiment sigui una de les més concorregudes de la capital de la comarca del Bages té a veure amb l’ambient que s’hi genera, la fidelitat dels clients i el fet que hi toca el sol al matí.
Aquesta terrassa ha funcionat sempre tan bé com ara a l’hivern?
La veritat és que estem a molt bon lloc i sempre hi ha algú si no fa molt vent o plou. També és veritat que penso que fa molts anys Manresa era molt més freda i la gent no sortia tant a l’hivern. Com al matí hi toca el sol, la gent aprofita per fer el vermut o l’aperitiu.
Per tant, la terrassa ha guanyat rendibilitat amb els anys?
Em sembla que si mirem el conjunt de tot l’any, sí. Perquè com ara fa més calor la gent s’anima més a sortir de casa.
Quines són les hores de major afluència?
Ara a l’hivern sol estar ple des de les onze del matí fins ben bé les tres de la tarda els dies que hi ha més gent, com avui (ahir pel lector). És curiós observar veure com les taules es van buidant a mesura que va marxant el sol i ja no es tornen a omplir. A la tarda també hi ha alguna taula, però res a veure amb les hores que toca el sol.
A l’estiu és diferent?
El contrari. Aquí a l’estiu fa massa calor al migdia i la gent ve a partir de les set del vespre. Així com hi ha dies ara a l’hivern que a partir de les nou del vespre no passa ni una ànima, hi ha caps de setmana de l’estiu que és la una de la matinada i encara hi ha molta gent, perquè realment s’hi està molt bé.
Quants treballadors calen per portar aquesta terrassa?
Ara som quatre en total. Però també s’ha de tenir en compte que un és a la cuina fent les tapes i els aperitius i també hi ha d’haver algú atenent i cobrant a la barra de dins del bar. O sigui, que som poquets per una terrassa tan gran. Avui (ahir pel lector) han vingut més de cent cinquanta persones i hi ha hagut moments que hi havia gent esperant per poder seure.
Quin és el secret per tenir una terrassa tan exitosa?
La gent. Hi ha grups d’amics que venen d’ençà que vam inaugurar el Toni’s fa vint-i-sis anys, suposo que això vol dir que alguna cosa estem fent bé. L’ambient que hi ha sempre és molt animat i fem el possible perquè tothom s’hi estigui a gust.
Subscriu-te per seguir llegint
- Més de 20 anys esmorzant cada dissabte al Golden
- Dos professors de Manresa recullen prop de 5.000 signatures per canviar el sistema d’ensenyament
- El superaliment ric en antioxidants que has de consumir cada nit per millorar la memòria
- Detenen un home a Berga per forçar la seva exparella a pujar en un cotxe i retenir-la contra la seva voluntat
- L’Ajuntament estudia la creació de noves piscines públiques a Manresa
- ERC de Sant Vicenç dels Horts demana a la direcció nacional que 'depuri responsabilitats' pel ninot de Junqueras
- Necrològiques del 9 de juliol del 2024
- Canvis en la gratuïtat del Túnel del Cadí: es farà per mitjà d'una app vinculada a la matrícula del vehicle