Part de l'entrada a Manresa per la carretera de Santpedor passa de dos carrils a un

A l'alçada del carrer d'Enric Morera s'ha pintat de vermell un tram de la calçada per donar més espai als vianants

Imatge de com està quedant el tram de la carretera de Santpedor

Imatge de com està quedant el tram de la carretera de Santpedor / Arxiu Particular

Francesc Galindo

Francesc Galindo

Un cop feta pública la indignació veïnal pels canvis que s'estaven fent sense avisar a l'entrada a Manresa per la carretera de Santpedor, l’Ajuntament va informar que els treballs formaven part d’un paquet d’actuacions per millorar la seguretat viària de diversos camins escolars. 

En concret, els treballs de pacificació del trànsit a la carretera de Santpedor, tram entre el carrer Enric Morera i el carrer Bernat de Cabrera, consistiran en la reducció de 2 a 1 carril de circulació en el tram esmentat.

Segons el govern municipal el que es fa és «la senyalització d’una vorera tàctica (mantell amb pintura vermella i elements separadors de carril), mantenint els aparcaments actuals (estacionament, parada bus i zones de mercaderies) al costat oest de la carretera de Santpedor (al costat dels nombres parells)».

També, la senyalització horitzontal d’un nou pas de vianants per a completar la cruïlla de la carretera de Santpedor amb el carrer Jaume Amergós. 

"Es va informar"

Davant les queixes que s'havien fet públiques, l'equip de govern d'ERC, PSC i Impulsem va voler deixar clar que es tractava d’un tema de millora de la seguretat viària «que fa temps que reclamen els veïns. Fa temps que demanen mesures per reduir la velocitat dels cotxes i millorar els itineraris a peu, també els que van cap a les escoles. S’havia parlat de possibles mesures en reunions amb veïns, i es va informar d’aquestes obres en concret a través d’un correu electrònic», van manifestar.

"Un malentès"

Segons el govern, per un desajust comunicatiu intern van començar a pintar abans que el Departament de Comunicació hagués enviat la nota i l'hagués publicat a la web.

Insisteix que l'actuació "és en resposta a la reivindicació veïnal i nombroses queixes rebudes sobre la velocitat i perill que representa pels veïns".

Assegura que "l'actuació es basa en urbanisme tàctic per ampliar voreres amb pintura" i que es mantenen "l'aparcament i zones de càrrega i descàrrega". 

El regidor d’Acció Comunitària va trucar al president de l'associació de veïns "per explicar el malentès i el desajust comunicatiu. I a la tarda la cap de Mobilitat es va reunir amb veïns i va aclarir també els dubtes".

Subscriu-te per seguir llegint