Manresa acollirà una conversa entre una jueva i un palestí sobre pau i drets humans

L'acte tindrà lloc el proper dimarts dia 20 de febrer a la tarda, a l'auditori de la Plana de l'Om

Juny Siva i Mohammed Abuzraik formen part de l’Associació Catalana de Jueus i Palestins Junts

Els serveis d'emergència busquen víctimes després d'un bombardeig a Gaza

Els serveis d'emergència busquen víctimes després d'un bombardeig a Gaza / WHO

Gemma Camps

Gemma Camps

Juny Siva, escriptora, música i activista, i Mohammed Abuzraik, ella jueva i ell palestí, i ambdós integrants de l’Associació Catalana de Jueus i Palestins Junts, protagonitzaran dimarts vinent, dia 20 de juny, a Manresa, un diàleg obert a l'auditori de l'Espai Plana de l'Om que moderarà el jesuïta Xavier Melloni, director del Centre Internacional d'Espiritualitat de la Cova.

L'acte, a 2/4 de 7 de la tarda, planteja una pregunta: Què poden tenir en comú una persona jueva i una palestina? La resposta és la promoció de la pau, dels drets humans i de la justícia. La solidaritat amb la població afectada per la violència i l'oposició a les polítiques colonials, feixistes o genocides de qualsevol règim. En definitiva, la trobada del pròxim dia 20 serà una conversa per la pau i pels drets humans.

Organitzat per Justícia Global-Manresa al Món, que és la marca que representa al Consell Municipal de Solidaritat, on conflueixen diverses ONG, l'Ajuntament i la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera, a l'acte s'han convidat les entitats Aturem Les Guerres, Associació Catalana per la Pau, Estels de la Mediterrània, Plataforma per Palestina de la Catalunya Central i Programa Català de Refugi. 

[object Object]

Arran de la darrera massacre contra el poble palestí de Gaza, un grup de persones jueves i palestines que compartim una visió similar de la situació a Israel i Palestina, hem constituït l’Associació Catalana de Jueus i Palestins Junts per treballar plegats des de la igualtat i el respecte mutu.

Junts és una associació pro drets humans preocupada per la guerra i el racisme, que vol denunciar qualsevol forma d’opressió i discriminació, independentment del seu origen i de la seva forma de manifestar-se.

L’entitat és l’expressió catalana, per part d’un grup de persones jueves i palestines, de la voluntat que es faci justícia amb el poble palestí d’acord amb les resolucions aprovades per les Nacions Unides, com a base ineludible per garantir una convivència en pau i dignitat per a ambdós pobles.

L’associació condemna qualsevol manifestació de judeofòbia, islamofòbia, discriminació o racisme. En conseqüència, critica les polítiques d’ocupació i discriminació que practica l’Estat d’Israel, i denuncia l’irresponsabilitat d’aquells que etiqueten d’antisemita aquesta crítica.

Així, l’associació vol ser una eina d’oposició a l’antisemitisme i rebutja la creixent arabofòbia i islamofòbia arreu d’Europa.

Finalment, l’entitat vol recordar la responsabilitat d’Europa en l’origen del conflicte i també en la perpetuació de la situació actual. Per aquest motiu, fa una crida al conjunt de la societat civil organitzada d’Europa i de Catalunya perquè es corresponsabilitzi pel que fa a la situació i denunciï la col·laboració inadmissible dels seus governants amb el règim d’ocupació israelià.

Junts es posa al servei de la societat catalana per fer plegats un treball de divulgació, pedagogia i sensibilització en contra del racisme i de la guerra. I perquè s’escolti una veu jueva i palestina conjunta, que mostrin que un "altre món és possible" i que, a partir d’exemples de col·laboració i de diàleg, com a ciutadans compromesos, es pot construir una pau justa.