Manresa participa a la visita de representants locals de Catalunya a les institucions europees

La delegació a Brussel·les la va encapçalar el primer tinent d’alcalde, Anjo Valentí Moll

Anjo Valentí Moll intervenint durant la visita

Anjo Valentí Moll intervenint durant la visita / AJM

Redacció

L’Ajuntament de Manresa ha participat en la visita que representants locals de Catalunya i Balears han fet a les institucions europees, de la mà de les delegacions de la Comissió i del Parlament europeus a Barcelona. La trobada ha comptat amb representants de catorze ajuntaments i d’una Diputació que formen part de la xarxa ‘Construir Europa amb els representants locals’ (BELC, per les seves sigles en anglès). La delegació manresana estava formada pel primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Manresa, Anjo Valentí Moll, i per la tècnica d’Alcaldia-Presidència res ponsable de relacions internacionals i projectes europeus, Sònia Puyol González.

A Brussel·les, els representants electes i tècnics municipals van poder aprofundir a la Comissió Europea sobre els fons europeus, programes, finançament, iniciatives i innovació, així com en el seguiment dels fons Next Generation a l’estat i en les polítiques de desenvolupament urbà sostenible, transició verda i gestió sostenible de l’aigua a Europa.

Impacte en la vida diària

Pel que fa al Parlament Europeu, el grup es va poder trobar amb l’impulsor del projecte pilot BELC, l’eurodiputat Domènec Ruiz Devesa, i amb altres eurodiputats locals. Una reunió amb el portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu, Jaume Duch, va servir als representants municipals per conèixer la campanya de comunicació institucional per a les eleccions ‘Fes servir el teu vot’. Duch va destacar que la major visibilitat de la UE durant aquesta legislatura ha permès a la ciutadania ser més conscient que les decisions preses a Brussel·les i Estrasburg tenen un impacte en la seva vida diària.

Es tracta de la segona ocasió en què membres de la xarxa BELC visiten les institucions europees a Brussel·les; la primera va tenir lloc el març del 2023. Arreu de la Unió Europea, la iniciativa compta amb 1.000 membres, dels quals els països amb més representativitat són, per ordre, Itàlia, Espanya, amb 178 integrants, i Romania. La Comunitat Valenciana, Andalusia i Catalunya són, respectivament, les comunitats autònomes amb més membres de l’Estat.