Acte de la plataforma de gent gran de Manresa sobre el futur del sistema de pensions

Les pensions públiques constitueixen un pilar fonamental de l’estat de benestar social

Manifestació de la plataforma de defensa de les pensions

Manifestació de la plataforma de defensa de les pensions / Arxiu Particular

Redacció

La Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques i dels Drets de la Gent Gran convoca una taula rodona sobre el futur del sistema de pensions, que tindrà lloc el dimarts 5 de març, a les 6 de la tarda, a la sala d’actes del Centre Cultural del Casino de Manresa.

Els ponents de la taula rodona, pel seus coneixements i el seu compromís social i polític, oferiran una panoràmica útil sobre qüestions "que cal anar resolent i per les quals caldrà continuar lluitant i mobilitzant-se", segons els organitzadors.

Ramon Franquesa i Ramon Pla

L'acte comptarà amb la presència de Ramon Franquesa, professor d’Economia Mundial a la Facultat d’Economia i Empresa a la Universitat de Barcelona. És un expert en recursos renovables i economia d’empresa. Té un ampli currículum acadèmic i de recerca en els camps de l’economia pública i social. Actualment, és activista en els moviments socials en defensa dels drets ciutadans amb un paper destacat a organitzacions com la Marea Pensionista.

També intervindrà Ramon Pla, enginyer Tècnic Químic i llicenciat en Història Moderna I Contemporània. És membre de Comissions Obreres des de l’any 1969, en plena època franquista. L’any 1974 va ser jutjat i condemnat a dos anys de presó per les seves activitats contra la dictadura franquista. Actualment, és membre de l’executiva del sindicat de jubilats i pensionistes de CCOO de Catalunya i vicepresident segon del Consell de la Gent Gran de la comarca del Vallès Occidental.