La plataforma Manresa Diu Prou es reuneix amb l'Ajuntament per fer un seguiment de les mesures contra la inseguretat

El govern municipal els explica durant la trobada que la nova comissaria de proximitat s'està a punt d'inaugurar

La concentració convocada per Manresa Diu Prou davant l’església de Crist Rei l'octubre de l'any passat

La concentració convocada per Manresa Diu Prou davant l’església de Crist Rei l'octubre de l'any passat / ARXIU/OSCAR BAYONA

Redacció

La plataforma Manresa Diu Prou es va reunir divendres passat amb el govern municipal mig any després de la concentració ciutadana contra la inseguretat al centre de Manresa. En un comunicat, els impulsors del moviment ciutadà posen en relleu la seva voluntat de fer un seguiment actiu de l'aplicació de les mesures contra l'incivisme i la delinqüència acordades en la darrera Taula per la Seguretat, el Civisme i la Convivència.

Durant la reunió, es van tractar temes com l'increment de les patrulles policials i l'obertura de la nova comissaria de proximitat. En aquest sentit, la plataforma ciutadana explica que l'Ajuntament va anunciar que s'està a punt d'inaugurar. Actualment, s'està adequant l'espai i enllestint els detalls organitzatius i els protocols de col·laboració entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local.

Sobre les càmeres de videovigilància, en el comunicat destaquen que es va anunciar que s'executarà una partida de 100.000€ per millorar l'extensió de càmeres a tota la ciutat, augmentant la seva presència i amb l’objectiu d’identificar millor les persones infractores.

Pel que fa a les ocupacions il·legals, també ressalten que l'Ajuntament va informar que ja s’està aplicant el nou protocol per abordar-les, tenint en compte la singularitat de cada cas, és a dir, diferenciant si es tracta d'una ocupació delictiva o per necessitat, i si són immobles de propietat privada o de grans tenidors, entre altres consideracions.

En el comunicat, la plataforma es compromet a fer un seguiment actiu de les mesures que s'adoptin per part de l'Ajuntament en matèria de seguretat i confien que els "canvis significatius" arribin un cop hagin passat les pròximes eleccions del 12 de maig.