El FNC proposarà al ple crear un segell per distingir comerços històrics de Manresa

La idea és que el distintiu s’atorgui de forma física i pugui lluir a la façana del local o en un lloc visible a dins

Sergi Perramon, regidor de Manresa pel FNC

Sergi Perramon, regidor de Manresa pel FNC / Arxiu/Mireia Arso

Redacció

El grup municipal Front Nacional de Catalunya (FNC) portarà al ple municipal de Manresa una proposta per impulsar la creació d’un segell distintiu que reconegui els comerços i establiments històrics de Manresa.

Els requisits que donin accés a aquesta distinció inclouran l’any de fundació del comerç o establiment; la seva ubicació en un edifici de prestigi, i el grau de conservació del seu mobiliari i equipament històric. Es proposa que el segell vagi acompanyat d’una dotació econòmica que permeti aplicar bonificacions fiscals als establiments que el mereixin, dotar-los de recursos econòmics per al manteniment o restauració de les seves façanes, i donar-los suport en el procés de contractació de personal, entre d’altres. També es tindrà en compte que, entre tots els comerços que s’hi adhereixin, es puguin establir protocols d’actuació amb l’objectiu d’aconseguir que es mantinguin oberts els establiments reconeguts. La idea és que el distintiu s’atorgui de forma física i pugui lluir a la façana del local o en un lloc visible dintre de l’establiment. 

 El portaveu del partit a Manresa, Sergi Perramon, afirma que «un dels trets que, històricament, ha caracteritzat la ciutat de Manresa és el seu comerç. Aquest tret distintiu ha portat molts beneficis tangibles i intangibles a la ciutat, des del dinamisme econòmic, fins a la consolidació de la ciutat com a referent comercial a tota la comarca o la creació de llocs de treball, els quals no podem deixar morir».