Ampans lliurarà aquesta tarda els seus guardons d’investigació i d’innovació

El 1r premi en investigació se l’ha endut un treball sobre el dolor en persones amb paràlisi cerebral sense parla

Quim Moya hi farà una acció  | AMPANS

Quim Moya hi farà una acció | AMPANS / Redacció. Manresa

Redacció. Manresa

El 10è Premi d’Investigació i d’Innovació sobre Discapacitat Intel·lectual i Trastorns del Desenvolupament d’Ampans es lliurarà a l’auditori de la Plana de l’Om, avui, a les 6 de la tarda, en un acte que comptarà amb una ponència i acció de l’artista i divulgador Quim Moya i amb la intervenció del col·lectiu d’artistes de L’Art de Viure, que estrenarà exposició a la sala de l’auditori.

El primer premi en la categoria d’investigació se l’ha endut un treball sobre el dolor en persones amb paràlisi cerebral que no es poden comunicar i les implicacions en la seva qualitat de vida. L’ha realitzat un equip de professionals format per Álvaro Sabater, Immaculada Riquelme i Pedro Montoya, dins del Doctorat de Neurociències de la Universitat de les Illes Balears. En la mateixa categoria, s’han premiat en segon i tercer lloc un estudi que analitza els factors de risc en les caigudes que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual i una investigació sobre els factors de protecció i seguiment dels nadons prematurs de molt baix pes, que relaciona el desenvolupament neuropsicològic i l’estat nutricional.

1r premi d’innovació desert

El jurat ha decidit deixar desert el primer premi en la categoria d’innovació perquè cap d’ells ha aconseguit destacar de manera clara i contundent sobre la resta en termes de novetat i d’impacte en el seu àmbit d’aplicació. El segon i tercer premi s’han atorgat a una proposta d’intervenció amb realitat virtual per reduir l’ansietat social en persones amb TEA, i al disseny de l’App Compartim, com a suport facilitador de la transició a la vida adulta de persones amb discapacitat intel·lectual.

Els primers premis de cada modalitat estan dotats amb 5.000 euros cadascun, els segons amb 3.000 i els tercers amb 1.000. Ampans els atorga amb el suport d’Esteve, ICL Iberia i Control Group.