Eleccions al Parlament del 12-M: Ja pots saber si t'ha tocat ser a una mesa electoral a Manresa

Aquest dimarts s’ha dut a terme el sorteig públic per triar els ciutadans que integraran les meses

Les persones que vulguin comprovar si n'han de formar part poden fer-ho en aquest enllaç

La sala de plens de l'Ajuntament de Manresa en el sorteig per a la designació dels membres de les meses electorals dels comicis al Parlament de Catalunya el 2021

La sala de plens de l'Ajuntament de Manresa en el sorteig per a la designació dels membres de les meses electorals dels comicis al Parlament de Catalunya el 2021 / Arxiu/Oscar Bayona

Redacció

Des d'aquest dimarts, ja és possible consultar a la web de l'Ajuntament de Manresa la composició de les meses electorals per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. Al matí s’ha celebrat, durant la sessió ordinària de la Junta de Govern Local, el sorteig públic de constitució de meses, amb la presència de l’alcalde i regidors i regidores de tots els grups polítics d’aquest òrgan col·legiat.

Es pot fer accedint a aquest enllaç, consultant les dades del cens electoral, per a la qual cosa s’ha d’introduir el document d’identitat i la data de naixement. El sistema, a banda d'indicar el lloc de la votació de cada ciutadà o ciutadana, també l'informarà sobre si ha estat designat membre d'una mesa.

S'han escollit 738 persones per formar les meses

En el sorteig d’aquest migdia, s’han escollit un total de 738 persones, a les quals se’ls notificarà personalment, a partir d’avui mateix, que han estat elegits com a presidents, vocal primer, vocal segon, o bé suplent. A Manresa hi haurà un total de 82 meses electorals, distribuïdes en 20 col·legis.

De les 738 persones escollides per sorteig, finalment a les meses només n’hi quedaran un terç (un president, un vocal primer i un vocal segon a cada mesa). Per a cadascun dels càrrecs també s’han designat dos suplents. Tant titulars com suplents s’hauran de presentar al seu col·legi el dia de les eleccions a les 8 del matí.

El cens electoral és de 52.360 votants

El cens electoral de Manresa per a aquests comicis és de 52.360 votants. D’aquests, han entrat al sorteig d’aquest dimarts al matí un total de 40.324 persones, que són les que complien els requisits següents:

  • Tenir entre 18 i 70 anys.
  • Estar empadronats a Manresa.
  • Disposar del títol de batxillerat, FP2 o superior, en el cas dels presidents, o EGB, ESO, FP1 o superior, en el cas dels vocals.

La condició de membre de la mesa electoral té caràcter obligatori. Si la persona té cap excusa justificada documentalment que li priva d'acceptar el càrrec, disposarà de set dies a partir de la recepció de la notificació per presentar l'al·legació corresponent davant la Junta Electoral de Zona, situada als Jutjats de Manresa (carrer d'Arbonès, 29), en horari de 9 a 14.30 hores, o al telèfon 93 693 04 35.

Si no es presenta per exercir les funcions que té assignades, les abandona sense causa legítima o deixa de complir sense causa justificada les obligacions d'excusa o avís que imposa la Llei Orgànica del règim electoral general, incorrerà en la pena d'arrest major i multa econòmica, segons estableix l'esmentada llei orgànica.