Els acusats de violar una menor a Manresa el 2019 accepten els fets i se'ls ha rebaixat la pena de 24 a 4 anys de presó

Les condemnes han estat rebaixades per atenuants de dilacions indegudes, reparació dels danys i alteració psíquica en un dels acusats

El lloc on s'hauria produït la violació en grup a la menor de Manresa

El lloc on s'hauria produït la violació en grup a la menor de Manresa / Arxiu particular

Xavi Moraleda/ACN

Els involucrats en el cas d'agressió sexual que va tenir lloc a Manresa l'any 2019 han acceptat els fets i han realitzat la ratificació de l'acord que va proposar la fiscalia aquest matí a l'Audiència de Barcelona. Un dels joves acusats ha rebut una condemna de quatre anys i l'altre una de tres anys i cinc mesos, tot i que el fiscal, en un primer moment, va demanar 24 anys de presó per a cadascú. Les penes han estat rebaixades per atenuants com la reparació del dany, una indemnització de 40.000 euros pels danys morals causats a la víctima, 20.000 euros cadascun, les dilacions indegudes pel fet que el cas va estar aturat durant molt de temps a l'Audiència i, a més, a un d'ells se li ha aplicat un altre per alteració psíquica.

Segons ha assegurat l'advocada de la menor, Mireia León, a Regió7, la sentència definitiva sortirà el dimecres que ve, i determinarà si els dos acusats van a presó o si se'ls suspèn la pena, una decisió que pertany al tribunal. Des que el cas va ser denunciat, els dos joves van ser detinguts i van quedar en llibertats amb càrrecs, amb l'obligació de comparèixer dos cops al mes als jutjats. Tot i això, després dels fets, la víctima va assegurar que en l'agressió sexual també hi va participar un tercer implicat que hauria fet tocaments, però que no s'ha pogut identificar.

L'Audiència de Barcelona havia de jutjar avui els dos joves, de 24 i 27 anys, acusats de l'agressió sexual a la menor, tot i que no s'ha arribat a celebrar per l'acord aprovat prèviament pels acusats i la denunciant. En un primer moment, el fiscal imputava els dos joves de ser autors i cooperadors d'un delicte d'agressió sexual i, per tant, els demanava una condemna de 24 anys de presó per a cadascun. A més, també contemplava sis anys més de llibertat vigilada per a cada delicte comès i la prohibició d'apropar-se a la víctima a una distància inferior als 1.000 metres durant un temps superior als dos anys. Tot i això, les condemnes han estat rebaixades a quatre anys per a un dels acusats i a tres anys i cinc mesos per a l'altre, després d'aplicar els atenuants i per haver arribat a l'acord.

Els fets van passar de matinada el 17 de novembre de l'any 2019, a l'interior d'un cotxe a la zona de Les Bases. Segons l'escrit inicial de fiscalia, els dos acusats, que coneixien la víctima, es van apropar a la menor i li van oferir una beguda. Després, la van convidar a pujar al cotxe per continuar la conversa. En el text inicial, el fiscal assenyala que "instants després", la jove es va començar a sentir marejada i, malgrat que la seva intenció era sortir del cotxe, els dos joves la van agafar pels braços i cames, i la van agredir, amb penetracions tant per via vaginal, com anal i fel·lacions als dos acusats. Com a conseqüència de l'agressió, la víctima va patir diverses lesions, hematomes i una fissura anal, de les quals en va ser conscient l'endemà, en despertar-se i veure que estava sagnant. La noia, en el moment de la denúncia, va assegurar que no recordava com va poder arribar fins a casa seva després d'haver patit la violació.