L’Ajuntament es compromet a ajudar els comerços històrics de Manresa

A proposta del grup municipal del Front Nacional es crearà un segell que els distingirà

Sergi Perramon, president del grup del Front Nacional

Sergi Perramon, president del grup del Front Nacional / Arxiu Particular

Francesc Galindo

Francesc Galindo

L’Ajuntament de Manresa crearà un segell d’establiment històric de la ciutat i establirà els criteris d’accés a aquesta distinció, a proposta del grup municipal del Front Nacional.

Els comerços catalogats amb el segell d’establiment històric tindran accés a incentius, beneficis, possibles bonificacions fiscals i subvencions.

La proposició aprovada al ple de dijous estableix que «entre tots els comerços catalogats amb el segell es puguin establir protocols d’actuació amb l’objectiu d’aconseguir que es mantinguin oberts els establiments reconeguts».

Distintiu físic

El distintiu s’atorgarà de forma física perquè pugui lluir a la façana del local o a un lloc visible dintre de l’establiment.

El president del grup municipal del Front Nacional, Sergi Perramon, va explicar que un dels trets que històricament ha caracteritzat la ciutat de Manresa és el seu comerç. Va contraposar aquest model de comerç local a l’aparició i expansió de les grans multinacionals i grans cadenes de consum, així com l’accés generalitzat a les plataformes de compravenda per Internet.

Davant d’això, «considerem que no podem abandonar-los a la seva sort perquè són part de la identitat de la ciutat i aporten valor i capitalitat al municipi».

Per a Perramon, defensar el comerç minorista i històric és essencial per mantenir la seva diversitat comercial, protegir el patrimoni cultural, generar ocupació, impulsar l’economia local i promoure la sostenibilitat. «Com a Ajuntament, hem de reconèixer i valorar aquests negocis», diu.