Saps si el teu gos es pot oblidar de tu?

El deixes una temporada amb familiars o amics perquè has de marxar per feina, què passarà després?

Coneix el tipus de memòria que tenen

El teu gos t'oblidarà?

El teu gos t'oblidarà? / freepik

Abril Escalante

Els gossos són els millors amics de l'ésser humà i la veritat és que cada vegada els tenim més en consideració. La moda, el respecte i els drets per les nostres mascotes s'ha anat adquirint al llarg dels anys i això ha provocat canvis molt positius per a ells, respecte llocs exclusius per córrer deslligats, parcs aquàtics, etc. Però, amb tants avenços, hem pensat que passa per les seves ments? Els gossos també tenen memòria, però sempre se'n recordaran d'una acció o un humà? 

Imagina que has de deixar la teva mascota a casa uns familiars per motius de feina. Però, i si els teus familiars no se'n poden fer càrrec i els has de portar a una residència canina? La teva mascota ho recordarà sempre? Se'n recordarà de tu quan l'hagis de recollir? Al llarg del temps hi ha hagut històries on l'amo i el gos s'han hagut de separar per un temps molt llarg, i saps què ha passat després? Descobreix-ho!

Els gossos tenen la capacitat de recordar una persona durant tota la seva vida. És molt important emfatitzar en la relació que pots tenir amb ells, sobretot reforçant-la amb afecte a través de carícies i moments de joc. 'AniCura AB', una empresa d'hospitals i clíniques per a animals, ha informat que els gossos són capaços de dividir la seva memòria en records a curt i llarg termini.

Tipus de memòria

D'una banda, tenen una memòria a curt termini en què poden haver oblidat el que acaben de fer. D'altra banda, tenen una memòria a llarg termini que s'associen a imatges, olors i sorolls. Els gossos poden recordar una persona per a tota la vida, encara que només l'hagin vist una vegada, gràcies al record mitjançant imatges, olors i sons de la veu.

Els gossos poden recordar aquest moment de manera positiva o negativa, depèn de com la persona s'hi hagi comportat. En cas de castigar-lo, és probable que ho recordi sempre, encara que això també es pot compensar amb altres records positius.