Una desfilada de roba texana reciclada dona el tret de sortida a la 32a edició de la 080 Barcelona Fashion

El certamen de moda compta amb 24 dissenyadors i posa el focus en la sostenibilitat i la creativitat

La 080 Reborn, una desfilada amb roba texana reutilitzada i reciclada, ha donat el tret de sortida a la 32a edició de la 080 Barcelona Fashion

La 080 Reborn, una desfilada amb roba texana reutilitzada i reciclada, ha donat el tret de sortida a la 32a edició de la 080 Barcelona Fashion / ACN/Jordi Bataller

Jordi Bataller (ACN)

La 080 Barcelona Fashion ha obert les portes aquest dimarts a la seva 32a edició al Recinte Modernista de Sant Pau, amb la participació de 24 dissenyadors i marques i amb el focus posat en la sostenibilitat, la circularitat i la creativitat. De fet, la 080 Reborn –amb roba texana de segona mà i reciclada pels estilistes Fermin&Gilles- ha estat la desfilada encarregada de donar el tret de sortida del certamen. "La 080 és una plataforma de referència al sud d'Europa", ha afirmat el director general de Comerç, Jordi Torrades. La 080 Barcelona Fashion –que se celebra del 24 al 27 d'octubre- compta amb desfilades de noms consolidats com All That She Loves, Custo Barcelona, Escorpion, Eñaut, Guillermina Baeza, Lola Casademunt by Maite o Simorra.

"Amb la 080 tenim l'oportunitat de projectar i donar visibilitat internacional als dissenyadors, dissenyadores i marques de moda del país", ha assenyalat Torrades, que ha remarcat el compromís del Govern per estar al costat de les empreses del sector de la moda, "tant per enfortir la seva competitivitat com per reforçar el prestigi i visibilitat de les marques a nivell internacional". Per la seva banda, la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Agnès Russiñol, ha parlat de la 080 Reborn i ha subratllat que la 080 Barcelona Fashion és "un espai clau des d'on potenciar la moda circular, donar visibilitat al reciclatge i apostar per l'upcycling".

Teixits reciclats, moda inclusiva i col·leccions atemporals

La 32 edició de la 080 Barcelona Fashion continua reivindicant la internacionalització, la diversitat i la tecnologia i posa novament l'accent en la sostenibilitat, la circularitat i la creativitat. Per aconseguir aquest compromís s'estableix un diàleg permanent amb les dissenyadores, dissenyadors i marques de moda. Les col·leccions que es mostraran al 080 incorporen cada vegada en major grau aquesta perspectiva: teixits reciclats i sostenibles, una moda inclusiva i sense gènere, i col·leccions atemporals són alguns exemples del que es podrà veure en les propostes creatives de l'edició d'enguany.

De fet, la CCAM aposta per un càsting de models divers i inclusiu on totes les ètnies, cossos i identitats de gènere puguin ser representades com un reflex de la societat i dels canvis. A banda de les 24 desfilades de moda, la 080 Barcelona Fashion també programa enguany dues taules rodones sobre la regulació de la UE sobre el tèxtil i una OFF 080: una experiència immersiva única que combina videoinstal·lacions 3D, sistemes de so, esquemes de llums i estructures artístiques contemporànies a càrrec de JNORIG., Velázquez i Studio 1o.