L’Auditori Sant Josep de Moià va ser l’escenari de la presentació de la nova Associació de Transtorn de l’Espectre Autista (TEA) del Moianès. La convocatòria va ser tot un èxit i va reunir una quarantena de persones.

La presentació de l’entitat va comptar amb les intervencions d’Àurea Autet, vicepresidenta de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantil i Juvenil; de Consol Ibáñez, de la Federació Catalana d’Autisme; de Núria Clavell, de TEA Moianès, que va presentar l’associació i els serveis que oferirà i, finalment, va intervenir Lluna Simats, una jove amb TEA de l’associació que va explicar la importància que té l’entitat per als joves.

Tant els centres educatius de Moià, com el centre de recursos pedagògics Eines, la Federació Catalana d’Autisme i Ampans han mostrat la seva predisposició en col·laborar amb l’entitat i dur a terme projectes comuns. Els Ajuntaments de Moià, Castellterçol i Granera també han donat el seu suport al projecte i han mostrat la seva predisposició a col·laborar amb l’associació.

L’Associació TEA Moianès està formada per un un grup de famílies que volen «fer del Moianès una comarca inclusiva i receptiva». Des de l’entitat expliquen que es tracta d’un projecte «pensat i creat amb el propòsit d’oferir serveis, suport i activitats a persones que formen part de l’espectre autista i les seves famílies».

TEA Moianès té el suport del Consell Comarcal del Moianès, l’Ajuntament de Moià, la Federació Catalana d’Autisme i el Centre de Recursos de Trastorn de l’Espectre Autista de la Catalunya Central, així com de diferents professionals, psicòlogues i mestres.