La Festa Major de Moià encara una recta final que clourà amb una celebració de l'Arbre Fruiter que omplirà el municipi d'activitats culturals i permetrà celebrar la declaració del Parc Municipal moianès Bé Cultural d’Interès Local.

Durant el matí, al Parc Municipal s’hi celebrarà el concurs de dibuix, infantil Miquel Lerín-María Vilardell (10h), s’hi aplegaran Jocs Infantils per a famílies (11h), i un itinerari guiat historico-botànic per a celebrar la declaració del Parc com a Bé Cultural d’Interès Local (12h).

La tarda arrancarà amb uns Tastets de Cultura (18h) a tres racons de la zona superior, el llac del Parc Municipal: actuació de la cantant Namina acompanyada de Pep Gol, recital de la poeta Neus P. Cirera i actuació de la formació del Campus Musical del Moianès de Joventuts Musicals. A les 19h s’iniciarà La Festa de l’Arbre Fruiter i homenatge a la vellesa, enguany presidida per Àurea Autet, i que al llarg de l’acte comptarà amb l’actuació de la cantant Magalí Sare, a la part de baix del Parc Municipal. L’acte conclourà amb l'Himne de l'Arbre Fruiter musicat per Enric Morera i lletra de Joan Maragall. Enguany Magalí Sare en realitzarà la interpretació i l’arranjament. La jornada FAF es clourà al vespre (21h) amb el concert Laura Brasó, guanyadora del Premi al millor cantant català del Concurs de cant Tenor Viñas, acompanyada per la pianista Berta Brull, a l’Auditori Sant Josep. 

Abans però, aquest dilluns hi ha previstos actes com la Trobada de Festa Major de plaques de cava (10 h); l'ofici solemne de Festa Major (12 h); la cercavila de gegants, capgrossos, bastoners i pollo (12.30 h); el vermut musical (13 h); la tirolina sobre el pantà del molí nou (14-20 h); el partit de futbol de Festa Major del Club Esportiu Moià (19 h) i l'espectacle infantil "Histriònic" (19h).

La festa major encara ja la seva recta final després de donar el tret de sortida amb la representació de la llegenda de la Cabra d'Or el 10 d'agost.

La Cabra d'Or ha sigut la protagonista d'altres moments memorables com la cercavila nocturna pels carrers de Moià, la festa infantil o la gran cercavila per lliurar-la al senyor Planella.

La música ha sigut una altra de les grans protagonistes de les jornades de Festa Major. El Pony Pisador i Gertrudis van sumar-se a una festa on no hi ha faltat el ritme ni les ganes de ballar.

Un altre dels actes notables va ser el repic de campanes i engegada de coets amb Joan Gaja aquest diumenge.

Durant la Festa Major també hi ha hagut lloc per a la Fira d'Artesans i d'Artistes, el Festival Internacional de Música Francesc Viñas o el correfoc amb els Diables de Castellterçol.