Gegants i capgrossos omplen els carrers de Moià en la recta final de la festa major

La música i la cultura popular han estat protagonistes de més d’una setmana d’actes, que s’acaben dijous

Cercavila de cultura popular d'aquest dimarts pels carrers de Moià

Cercavila de cultura popular d'aquest dimarts pels carrers de Moià / JOAN CAPDEVILA

Jordi Escudé

Jordi Escudé

Moià ha viscut aquest dimarts una jornada dedicada a la cultura popular que tindrà continuïtat demà a la tarda amb una mostra de danses, dos dels espectacles de més concurrència a la festa major, que ja crema els últims cartutxos amb actes fins dijous.

La matinal ha tret al carrer centenars de persones per presenciar una cercavila amb la imatgeria popular, encapçalada pel Pollo i seguida pels Bastoners, els Capgrossos, els gegants de les escoles Pia i Josep Orriols, els Gegants Prehistòrics i els Gegants Reis, amb inici a la plaça de l’Ajuntament i un recorregut pels principals carrers i places del centre. És el preludi de la mostra de cultura popular, que aquest dimecres a la tarda oferirà un espectacle tradicional de danses, a 2/4 de 7 a la Plaça Major. Abans, s’espera fer el ple amb el correfoc que hi ha previst per a aquest dimarts a 2/4 de 10 de la nit, amb el concert previ i posterior amb la Rosaleda, i amb una de les actuacions estrella d’enguany, la de Doctor Prats, al parc municipal. Aquest dimecres, i a banda de la mostra de cultura popular, també es preveu una bona assistència a l’espectacle d’humor amb Joan Pera, a 2/4 d’11 de la nit al mateix parc, i a la cercavila del carnaval d’estiu, que acabarà amb un concert de Dj. i tancarà la jornada. Els darrers actes es faran dijous amb la renovada Festa de l’Arbre Fruiter que, com l’any passat, preveu actes tot el dia.

Concert de The Tyets a Moià

Concert de The Tyets a Moià / AJUNTAMENT DE MOIÀ

La música haurà tingut un paper molt destacat en aquesta edició de la festa, amb una gran afluència en totes les sessions, per bé que el The Tyets, dissabte, Porto Bello i COCO, dilluns, i Dr. Prats, es presentaven com els principals reclams. En el programa d’enguany també hi han tingut cabuda tota mena d’espectacles infantils, i l’esport, amb una doble tirolina que es va fer divendres amb un centenar de persones, una pedalada popular dissabte amb una setantena de participants, o amb la tercera cursa vertical, també dissabte, amb una seixantena de persones més. Igualment, s’han assolit bons índexs d’assistència en actes com el taller de danses tradicionals i la Fira d’Artistes i Artesans de dissabte, a banda de la llegenda de la Cabra d’Or, amb què s’obria la festa grossa a mitjans de la setmana passada.