La caminada reivindicativa de Moià reuneix una cinquantena de persones

Els participants van anar fins a la zona del Prat, on es planteja un camp solar de 6,6 hectàrees

Sortida reivindicativa a la zona del Prat de Moià

Sortida reivindicativa a la zona del Prat de Moià / Moianès pel Decreixement

Rdació

Una cinquantena de persones van participar aquest diumenge a la caminada reivindicativa organitzada per Moianès pel Decreixement per conèixer l'emplaçament d'un dels 3 parcs solars que es volen construir a la comarca. A l'ombra de la Roureda del Prat, els participants van fer una xerrada sobre macroparcs, transició energètica, autoconsum compartit i decreixement. Després es van desplaçar fins als camps on està projectat el macroparc de Moià, que està pendent d'autorització, unes instal·lacions a les quals s’oposen, perquè consideren que cal fomentar altres vies per avançar en el camp de les energies netes.

Aquesta activitat s’emmarcava en la campanya ciutadana que han posat en marxa col·lectius ecologistes del Moianès per frenar el que qualifiquen de «macroprojectes de renovables» que s’estan tramitant a la comarca, i que ara mateix es concreten en tres propostes que sumarien una superfície de prop de 65 hectàrees de terreny (l’equivalent a 65 camps de futbol). L’entitat El Fanal és la que lidera aquesta iniciativa, per a la qual porta a terme una recollida de firmes per reclamar l’aturada dels projectes amb una parada al mercat setmanal en què informa de la situació.

Dels tres projectes de camps solars que hi ha sobre la taula, els dos de més envergadura es plantegen a Calders, i el tercer a Moià. En concret, els dos primers són el del Canadell (22,8 hectàrees) i el del Pla de les Quingles (35,9 ha), i el tercer al sector del Prat, la zona que es visitarà diumenge, de 6,6 hectàrees de superfície.