Artesania i productes nadalencs centren aquest divendres la 30a Fira de Tardor de l'Estany

El certamen inclourà activitats paral·leles, des de bitlles catalanes, fins a presentacions, i una mostra de vehicles d'ADF o una col·lecció de Lego

Parades en una de les edicions de la fira

Parades en una de les edicions de la fira / ARXIU | JORDI ESCUDÉ

Redacció

L'Estany tornarà a viure aquest divendres una festivitat de la Puríssima atapeïda amb la 30 edició de la Fira de Tardor, que portarà desenes de parades d'artesania, pintura, i productes nadalencs i d'entitats al centre del poble.

El certamen se celebrarà entre les 9 del matí i les 2 del migdia, i més enllà de les parades, es complementarà amb diverses propostes per a tots els públics. La jornada començarà amb un esmorzar, i al llarg del matí també hi haurà en 52è concurs de pintura ràpida, tirades de bitlles catalanes a la pista vella, una trobada de plaques de cava i venda del cava de l'Estany, una demostració de gossos de rescat, i diverses mostres. D'una banda, s'exposaran vehicles de l'ADF Quercus i de serveis d'emergència i dels Mossos d'Esquadra, i de l'altra, una col·lecció de Lego d'Eudald Toralles al Centre de Visitants.

Paral·lelament, de 10 a 1 l'ADF Quercus presentarà el projecte "Lluitadors del Foc", a la Guingueta de l'ADF, a 2/4 de 12 tindrà lloc la presentació del llibre "El Serrat dels Lliris", de Josep Biayna a la Casa de Cultura, i a la 1, a la plaça del Monestir, hi haurà un vermut i un concert del Festival Itinera amb Carla Mutis i Belén Bandera. El mateix Monestir obrirà portes al públic de 10 a 2.

La fira es concentrarà al matí, però a les 6 de la tarda hi haurà un ball amb Duet Havanal al local social Cine, i dissabte, al mateix lloc però mitja hora més tard, el teatre El Teló, interpretarà "L'inspector", de Nikolai Gógol.