La festa de l'Escudella de Castellterçol cuina unes 6.000 racions del popular plat
Els escudellers del municipi han preparat l'àpat en una trentena de calderes instal·lades a la plaça d'Enric Prat de la Riba
![L'escudella de Castellterçol s'ha cuinat en una trentena de calderes a la plaça d'Enric Prat de la Riba](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/bf6e8e61-d8ec-4030-9a78-b2772d278c31_16-9-discover-aspect-ratio_default_0.jpg)
L'escudella de Castellterçol s'ha cuinat en una trentena de calderes a la plaça d'Enric Prat de la Riba / Queralt Casals
200 quilos de carn, 95 de fideus i 110 d'arròs. Aquests són els principals ingredients de l'escudella que avui, com cada dimarts de Carnaval, s'ha cuinat a Castellterçol. Durant la popular Festa de l'Escudella, la més antiga i genuïna del municipi del Moianès, s'han elaborat unes 6.000 racions del tradicional plat, que tothom qui ha volgut ha pogut degustar a casa seva o a la zona habilitada a la mateixa plaça Prat de la Riba, on el suculent brou s'ha cuinat durant hores en una trentena de calderes.
Abans no comenci la Quaresma, aquest Dimecres de Cendra, Castellterçol ha celebrat el seu àpat més popular: la Festa de l'Escudella. A partir de les 7 del matí, han començat els preparatius de la tradicional recepta i, de mica i en mica, els ingredients han anat fent xup-xup a la trentena de calderes que fumejaven a la plaça Prat de la Riba. Durant tot el matí, el mateix indret també ha estat l'escenari de diferents activitats, com una fira de productes alimentaris i de proximitat i tallers temàtics de vidre bufat i vidre Murano, llauneria tradicional, confecció d'imants o com decorar bosses.
Mentre una vintena d'escudellers no paraven de remenar les calderes, la festa ha estat amenitzada pel popular personatge de la Isabel de Sant Cugat del programa La Nit dels Ignorants de Catalunya Ràdio, que ha posat un toc d'humor a la matinal festiva, interactuant amb el nombrós públic que ha anat passant per la plaça.
Un cop l'escudella ha estat enllestida, a la una en punt del migdia, s'ha fet el repartiment. Tothom qui ha volgut ha pogut omplir els recipients que portava i degustar el suculent plat, ja sigui a la zona que s'ha habilitat al costat de la plaça o a casa seva. Enguany, per tal d'allargar l'escudella al màxim, s'han posat algunes restriccions i només estava permès un màxim de dos cullerots grans per persona, que equivalien a unes sis racions. L'escudella de Castellterçol es cuina només amb ingredients locals i té la particularitat que és l'única de Catalunya que es fa només amb carn, sense gra, ni verdures.
- Més de 20 anys esmorzant cada dissabte al Golden
- Dos professors de Manresa recullen prop de 5.000 signatures per canviar el sistema d’ensenyament
- El superaliment ric en antioxidants que has de consumir cada nit per millorar la memòria
- Detenen un home a Berga per forçar la seva exparella a pujar en un cotxe i retenir-la contra la seva voluntat
- L’Ajuntament estudia la creació de noves piscines públiques a Manresa
- ERC de Sant Vicenç dels Horts demana a la direcció nacional que 'depuri responsabilitats' pel ninot de Junqueras
- Necrològiques del 9 de juliol del 2024
- Canvis en la gratuïtat del Túnel del Cadí: es farà per mitjà d'una app vinculada a la matrícula del vehicle