La funció secreta de la tapa del dipòsit de combustible: us salvarà de portar el cotxe al taller

Un truc infal·lible per estalviar una gran quantitat de diners en el teu vehicle

Iñaki Sarrió

A primera vista, podries pensar que un simple tap només és una peça petita i sense importància, però et sorprendria saber la quantitat d'innovacions i característiques interessants que aquests taps poden tenir.  Els taps dels dipòsits de combustible són una part petita, però important del teu vehicle. El disseny i les característiques no només afegeixen estil, sinó que també milloren la seguretat i l'eficiència del maneig i del combustible. Podries descobrir una agradable sorpresa o una característica innovadora que ni tan sols sabies que tenies.

La funció que no coneixies del tap del dipòsit

El tap del dipòsit de combustible no només és una peça molt subestimada, sinó que compleix dues funcions molt importants per al correcte funcionament del vehicle. En primer lloc, evita l'evaporació del combustible. En segon lloc, impedeix que entri aigua o brutícia a l'interior del dipòsit. Per tant, és una part fonamental per optimitzar el rendiment del motor i reduir la contaminació ambiental.

No obstant això, la tapa de combustible té una funció addicional que la majoria dels conductors desconeix del tot. Quan parem en una estació de servei per posar combustible, és comú deixar el tap penjant, balancejant-se d'una banda a l'altra. Amb el temps, això pot fer malbé la pintura del vehicle, la qual cosa requereix una visita al taller per a una nova capa de pintura. Però en els darrers dies, un expert del sector ha mostrat un truc que s'ha viralitzat per tal d'evitar aquest problema. Resulta que la tapa del dipòsit compta amb un parell de petits ganxos o forats, depenent del model del vehicle, els quals serveixen com a punts de suport per al tap de combustible.

Imatge d'arxiu de cotxes

Imatge d'arxiu de cotxes / Arxiu

D'aquesta manera, en utilitzar aquests ganxos, evitem danyar la superfície de la pintura i ens estalviem diners en reparacions innecessàries. El vídeo que mostra aquest truc ja ha obtingut més de 25.000 visualitzacions a TikTok, generant un gran interès entre els conductors que busquen cuidar el seu vehicle i estalviar costos de manteniment.

Així que, la pròxima vegada que vagis a posar combustible, recorda buscar els ganxos o forats a la tapa del dipòsit i utilitzar-los com a suport per al tap. El teu cotxe i la teva butxaca t'ho agrairan!