Mor el cantautor cubà Pablo Milanés als 79 anys

L’autor de clàssics com "Yolanda" ha sigut una de les veus més reconegudes de la música cubana i el fundador i artífex del so de la Nueva Trova

El cantant Pablo Milanés

El cantant Pablo Milanés / Javier Salas (EP)

EFE

El cantautor cubà Pablo Milanés ha mort aquest dimarts a la matinada als 79 anys després d’estar ingressat a Madrid durant més d’una setmana, segons han informat mitjans oficials.

Milanés, una de les veus més reconegudes de la música cubana, va ser el fundador i artífex del so de la Nueva Trova junt amb altres reconeguts artistes com Silvio Rodríguez i Noel Nicola.

Autor de clàssics com ‘Yolanda’, Milanés va publicar més de 40 discos al llarg de la seva carrera i va obtenir, entre d’altres, el Premi Nacional de Música de Cuba i el Grammy Llatí a l’excel·lència musical.

El cantautor cubà va ser hospitalitzat el 12 de novembre a Madrid pels «efectes d’una sèrie d’infeccions recurrents que en els últims tres mesos han afectat el seu estat de salut», segons un comunicat de llavors de la seva oficina artística. A partir d’aquell moment va suspendre diverses actuacions que tenia previstes a Pamplona (Espanya), Ciutat de Mèxic i Santo Domingo.

«Aquesta situació clínica –afegia la nota– és secundària a una malaltia oncohematològica que pateix des de fa diversos anys i que li va exigir instal·lar-se a Madrid» a finals del 2017 per rebre tractament.

El comunicat explicava: «De moment ha sigut necessari cancel·lar els concerts previstos en les pròximes setmanes i suspendre tota la seva activitat artística mentre duri aquesta circumstància». Pablo Milanés també va haver de cancel·lar al setembre un concert. Una de les seves últimes actuacions en directe va ser el juny passat a l’Havana.