La mort als 50 anys del cantant i vocalista dels Strombers, Ferran Gallart, ha provocat consternació en el món cultural i social català i una munió de missatges de condol omplen les principals xarxes socials des d'ahir a la nit, quan es va saber la notícia.

"Se’n va un tio amb una vitalitat enorme que contagiava allà on anaven els Strombers", va deixar escrit anit el clown i còmic Ferran Aixalà en una de les primeres piulades que anunciava la mort del santpedorenc. Poc després, el compte oficial de Strombers ho va confirmar: "Estimats seguidors i seguidores, lamentem comunicar-vos que el Ferran Gallart, el nostre cantant, ens ha deixat després de lluitar contra un càncer. El Ferran ha sigut l’ànima dels Strombers que tant i tant ha fet gaudir a més d’una generació en nombroses festes d’arreu del país, desprenent sempre bona energia i felicitat. Seguint el seu esperit, perpetuarem el seu llegat i el recordarem com ell voldria, amb alegria i música. Vola alt, Ferran. T’estimem!". I darrere seu, una pluja de missatges més, com el del cantautor Cesk Freixas, que ha recordat Gallart com "una de les veus més boniques d'aquest país" i ha valorat que era "una persona entrenyable, meravellosa i carinyosa". "Adéu, Ferran, company, una abraçada", ha piulat el compte oficial dels berguedans Brams.

"Aquesta notícia ens ha deixat amb el cor trencat; trobarem molt a faltar la veu del Ferran Gallart", han escrit des del compte Cases de la Música. "Notícies que estripen l'ànima i ens recorden la importància de viure amb intensitat i honestedat cada dia", ha remarcat  l'investigador i responsable del centre anoienc Copons In Loft, Ricard Espelt.

A Instagram, la surienca Beth Rodergas ha escrit: "Descansa en pau, Ferran". Els Catarres, per la seva banda, han replicat al missatge de comiat dels mateixos Strombers: "Estem molt tristos. Una abraçada gegant", igual que també ho han fet amb emoticones i missatges similars Miki Núñez, The Tyets, Ginestà i Suu.

L'Ajuntament de Sant Fruitós també ha traslladat el condol a familiars i amics a través d'un comunicat on repassen el vincle de Gallart amb el Municipi: "El Ferran ha deixat una forta empremta a Sant Fruitós. Creador i cantant dels himnes del FC Fruitosenc i de l'ASFE, jugador de vòlei a les files del club del municipi i cantant sobre l'escenari del Cobert de la Màquina de Batre en festes majors [...] La teva música sempre sonarà al nostre poble".

La vetlla té lloc divendres, des de les 12.15 h, al tanatori de Mémora de Manresa (zona del Congost) i el comiat es farà demà, dissabte, al mateix lloc, a les 10.30 h.