Dol per la mort de Ferran Gallart: "Contagiava vitalitat allà on anaven els Strombers"

La veu del grup cardoní s'ha apagat als 50 anys per un càncer

El comiat del cantant serà aquest dissabte, al tanatori de Mémora de Manresa

La banda Strombers amb Ferran Gallart al centre de la imatge

La banda Strombers amb Ferran Gallart al centre de la imatge / Arxiu

Redacció

La mort als 50 anys del cantant i vocalista dels Strombers, Ferran Gallart, ha provocat consternació en el món cultural i social català i una munió de missatges de condol omplen les principals xarxes socials des d'ahir a la nit, quan es va saber la notícia.

"Se’n va un tio amb una vitalitat enorme que contagiava allà on anaven els Strombers", va deixar escrit anit el clown i còmic Ferran Aixalà en una de les primeres piulades que anunciava la mort del santpedorenc. Poc després, el compte oficial de Strombers ho va confirmar: "Estimats seguidors i seguidores, lamentem comunicar-vos que el Ferran Gallart, el nostre cantant, ens ha deixat després de lluitar contra un càncer. El Ferran ha sigut l’ànima dels Strombers que tant i tant ha fet gaudir a més d’una generació en nombroses festes d’arreu del país, desprenent sempre bona energia i felicitat. Seguint el seu esperit, perpetuarem el seu llegat i el recordarem com ell voldria, amb alegria i música. Vola alt, Ferran. T’estimem!". I darrere seu, una pluja de missatges més, com el del cantautor Cesk Freixas, que ha recordat Gallart com "una de les veus més boniques d'aquest país" i ha valorat que era "una persona entrenyable, meravellosa i carinyosa". "Adéu, Ferran, company, una abraçada", ha piulat el compte oficial dels berguedans Brams.

"Aquesta notícia ens ha deixat amb el cor trencat; trobarem molt a faltar la veu del Ferran Gallart", han escrit des del compte Cases de la Música. "Notícies que estripen l'ànima i ens recorden la importància de viure amb intensitat i honestedat cada dia", ha remarcat  l'investigador i responsable del centre anoienc Copons In Loft, Ricard Espelt.

A Instagram, la surienca Beth Rodergas ha escrit: "Descansa en pau, Ferran". Els Catarres, per la seva banda, han replicat al missatge de comiat dels mateixos Strombers: "Estem molt tristos. Una abraçada gegant", igual que també ho han fet amb emoticones i missatges similars Miki Núñez, The Tyets, Ginestà i Suu.

L'Ajuntament de Sant Fruitós també ha traslladat el condol a familiars i amics a través d'un comunicat on repassen el vincle de Gallart amb el Municipi: "El Ferran ha deixat una forta empremta a Sant Fruitós. Creador i cantant dels himnes del FC Fruitosenc i de l'ASFE, jugador de vòlei a les files del club del municipi i cantant sobre l'escenari del Cobert de la Màquina de Batre en festes majors [...] La teva música sempre sonarà al nostre poble".

La vetlla té lloc divendres, des de les 12.15 h, al tanatori de Mémora de Manresa (zona del Congost) i el comiat es farà demà, dissabte, al mateix lloc, a les 10.30 h.